"AM" jogosítvánnyal vezethetek egy Aprilla RS 50-et?
Figyelt kérdés
14 éves vagyok és érdekelne hogy vezethetek e. Mert már azt is mondták hogy csak robogot lehet vezetni meg azt is hogy bármilyen 50ccm-es motort. Köszönöm a válaszoloknak!2013. máj. 2. 22:21
1/10 anonim válasza:
Természetesen vezethetsz. Az AM jogosítványnak a lényege, hogy 50 ccm3 legyen, és max 45-t menjen. Az utóbbival persze annyira nem kell foglalkozni.
2/10 anonim válasza:
A KRESZ-ben nincs olyan kategória, hogy "robogó". Segédmotoros kerékpár van, ebbe beletartozik a Babettától az Apriliáig minden legfeljebb 50 köbcentis, önerőből 40 km/h-nál nem gyorsabb motorka, ezeket vezetheted M-mel vagy AM-mel. Persze én is tudom, hogy az RS 50 gyorsabb 40 km/h-nál, de ezzel a rendőrök se nagyon foglalkoznak. Az "okosba" 50-es motoroknál már nagyobb a kockázat, de amíg a Focusból lesben traffipaxozás kis ráfordítással is jól hoz a konyhára, nincsenek rákényszerülve, hogy a kismotorokkal foglalkozzanak - azokkal ugyanis több a gond.
3/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Ment a zöld kéz! Azt szertném még tudni hogy nembaj hogy az 120km/h motor? vagy csak akkor kötnek belém ha 45km/h -tól többel száguldok?
2013. máj. 2. 22:31
4/10 anonim válasza:
Elméletileg a motornak olyannak kell lennie, hogy ne legyen képes önerőből 40 (vagy 45, sosem tudom) km/h-nál gyorsabban menni. A gyakorlatban ezzel nem nagyon foglalkoznak, mert ennek kiderítése szakértői vizsgálatot igényel, ami sok nyűggel jár. Ha nem léped túl a 40 km/h-t, biztosan nem fogják kiszúrni, egyébként meg nem kell a 90-nel haladó rendőrautót megelőzni és nem lesz gond.
5/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaidat ez persze zöld kezet érdemel! Azt szertném még megkérdezni "AM" -es jogosítvánnyal utast vihetek?
2013. máj. 2. 22:50
6/10 anonim válasza:
Segédmotoros kerékpáron nem lehet utast vinni. Sem M kategóriával, sem AM-mel, sem B-vel. Nem, 2-3-5-10 éves rutinnal, nagymotoros vizsgával sem (azt hiszem, minden tévhitet kipipáltunk). Ha 50-es motorral utast szeretnél vinni, ahhoz rendszámos 50-es kell, de olyan meg itthon nem nagyon akad.
7/10 A kérdező kommentje:
És azt még megtudnád nekem mondani hogy mit jelent (mivel használtan veszem a motort) az hogy van hozzá Érvényes magyar okmányok vagy nincsenek? Köszönöm a válaszodat!
2013. máj. 2. 23:00
8/10 anonim válasza:
Az égvilágon semmit nem jelent, mivel a segédmotoros kerékpároknak semmiféle okmányuk nincs. Akármi is van bejelölve, megveheted, adásvételi szerződést kell írni, kötelező biztosítást kell kötni, azt' lehet motorozni.
9/10 anonim válasza:
Nekem is aprilia rs50 van, és belém csak azért kötnek h nincs rendszám, de erre nem is kell, megnézik h tényleg rs50 és elengednek.
10/10 anonim válasza:
aug. 15. én leszek 14 és én egy simson s51 est akarok venni természetesen 50cc>alatt.
De mennyibe kerül az AM jogsi Tolna megyében?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!