Három hónapja volt olaj csere a honda civic 1.6 os 2001-es 16szelepes kocsimnál, és azóta egyszer után töltötem pár dl-t és most pedig azt mutatja a nívó hogy nincs benne olaj, miért? Nem folyik sehol.
Találgatni nem érdemes!
Meg kell keresni a használati utasítást, akár neten, és abban le van írva konkrétan, hogy mit és, hogyan?
Az, hogy 5W,10W vagy 15W csak hidegen "számít", melegen mindegyik W40-es, így igazából mindegy szerintem. Ha nem kopott a motor, akkor én inkább az 5W40-re szavazok, esetleg a 10W40-re.
Az olaj kétféleképpen tűnhet el az autóból
a: kifolyik valahol
b: megeszi az autó> elég
Azt írod nem folyik sehol, gondolom akkor alánéztél rendesen. Akkor nem marad más, az autó megeszi. Nincs enyhén kékes, büdös füstje az autónak?
nincs semmi gáz... kopott a motor, eszi az olajat. ha sűrűt (pl20W50)teszel bele, azzal csak magad kábítod, és rosszabb lesz a kenés.
amíg bírod pénzzel addig töltögess utána az 5W4 ből, aztán motor kivesz, generál, beszerel, örül.újra nem fog fogyni az olaj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!