Bmw 323i e46-ról vélemények, hibák?
Szerintem jó autó az E46. Az egyetlen ellenérvem ellene a sperrdifi hiánya. :) A 23-as motor állítólag nagyon barátian fogyaszt, és azért ereje is van. Még jobb, ha van egy kis pénzed, és a facelift utáni típusokból válogatsz. A 23i-vel megegyező teljesítményű az őt követő M54 20i 2.2 literes motorja.
Úgy tudom az első lengőkarok csak egyben cserélhetők, és elég drágák, bár már ezt is képesek felújítani. Rozsdát érdemes nézni, mert a peremezéseknél, és esetleges korábbi sérüléseknél lehet, de úgy tudom amúgy nem rohadósak.
Facelift előtt előfordult, hogy hátsó futómű kiszakadt a helyéről, ezért ott alaposan körülnéznék, a próbaúton megrángatnám a kormányt. Vétel előtt vidd el szakszervízbe átvizsgáltatni. Sok a leélt példány. Lehet, hogy a vizsgálattal buksz egy tizest, de megmenekülsz egy betegágy vételétől, amire aztán százezreket lehetne költeni.
Itt vannak a jellemző adatok:
Én a fogyasztásával nem vagyok kibékülve:
Városban 12.5 litert írnak fogyasztásnak, de van az 13 is, spórolósan közlekedve az automata meg benyakal 15-öt.
Országúton alsó hangon 7 liter, pályán 8-9 simán legurul a torkán.
Jó, nagy, strapabíró motorja van, de arra figyelni kell, hogy vannak a motornak még fontos alkatrészei a hangereken, dugattyúkon kívül is, mint például vízpumpa, olajpumpa, ha ezek gondolnak egyet és berosálnak, akkor az anyagi csőd. A korrózió is régi ellenség, de ez más autóknál is várható vendég kb. 10-12 éves kor körül. Faceliftesben nem is tudom, van-e 323i, ha jól emlékszem, nincsenek, így elég régi darabot lehet kifogni belőle.
Viszont a szabványos fogyasztása nem áll messze a valóságtól, átlag 9-9,5 literrel szerintem megúszható, ha nem túl sok a városi menet. Szerintem a tömegéhez és teljesítményéhez képest nem eszik sokat.
Nekem E36-ban van 28i, a rekord fogyasztásom 13,7 liter, ez télen volt, mikor melóba jártam rövid távokon, és csúszkáltam a hóban. 3.15-ös sperrdifivel eszik 9-11 közt vegyesben, használattól függően. Volt 8,5 is, de nem az a jellemző.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!