Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ford focus vagy Opel G astra...

Ford focus vagy Opel G astra (2000-2004 körüliek) Max 1.6-os de inkább kisebb benzines motorral?

Figyelt kérdés
Cél: megbízhatóság, relatív igénytelenség, olcsó fenntartási költség:(fogyasztás-szerviz). Tapasztalatok, érvek (ellen is) :)
2013. ápr. 26. 20:58
 1/9 anonim ***** válasza:
Ford Focus I-ről tudok nyilatkozni. Az 1.4-es motor nagyon gyenge, az 1.6-os már egész jó bele. Megbízhatóságról nem sokat tudok mondani, másfél éve van nálam. Egyelőre 1-2 kisebb baja volt (elrepedt flexcső, futóműben 1-2 alkatrész csere, azonkívül olaj...). Az alkatrész nem drága, de nem is a legolcsóbb hozzá, viszont nem is a leggagyibbakat kapja. Fogyasztás: nekem az 1.6-os olyan 7.5-8l körül fogyaszt vegyes használatban, viszont nincs tojás a gázpedál alatt. Az enyém sedan. Nagy, kényelmes. Hátul is, de hátul inkább csak ketten férnek el kényelmesen. A csomagtartója valami eszetlen nagy, csak mivel sedan, a szája kicsi. Jó vezetni, nem akad a váltó, nem túl könnyű és nem is túl nehéz a kormány. Hosszú távon egy kicsit kényelmetlen az ülés, bár átlagon felüliek a méreteim. Negatívum, hogy az ajtó alja szinte mindnek elkezd rohadni, 11 évesen is már kezdődik. Érdekes, de máshol nem. Hiányzik belőle valamiféle fedélzeti computer, csak a napi/össz km-t jelzi ki, illetve külön van egy óra. De se hőmérő, se átlagfogyasztás, se egyéb adat nincs.
2013. ápr. 26. 21:31
 2/9 anonim ***** válasza:

Focus nekem kényelmesebb mint az astra.Számomra szebb is, nekem ez is kell egy autóhoz.

1.4 a fokában gyengécske, opleben azért jobb (92Le) ellenben többet is eszik.

Én 1.6 és focus,ha lehet kombi.

2013. ápr. 26. 21:44
 3/9 anonim ***** válasza:

Még egy pont a focus.nak Ja a 2.es focus olyan magas olyan jó ki be szállni és jobban látod a forgalmat is. És szebb is belül meg sokkal sokkal szebb.

1.6 focus TI-VCT 115le : ha nem mondják az hiszed 1.8 motor van benne ;-)

1.4-est ne (astárba se) életbe maradni bármi áron, főleg ha az ár csak 1 liter plusz/100km ;-)

Mindkettő volt. mind a kettő 1.6 16V. Most is focus van de ez már dízel.

2013. ápr. 26. 22:00
 4/9 anonim ***** válasza:

igénytelenség, olcsó fenntartási költség:(fogyasztás-szerviz). ha ezek afontosak vegyél suzuki swiftet

de a te általad említet típusokból én is a fókuszt választanám tényleg kényelmesebb és jobban is néz ki mint az astra :)

2013. ápr. 26. 22:49
 5/9 anonim ***** válasza:

Már volt ez téma ...

De a Focus bőven vezet minden tekintetben . Szerelői tapasztalatom ! Hozzá teszem nem rossz az Opel ,de itt a kettő között kellett választani..

2013. ápr. 27. 09:56
 6/9 anonim ***** válasza:
Még annyit ...(lemaradt ) az 1,6-s motor mindkettőt nézve ,zongorázni lehet a különbséget ! Az Eco-tech nulla.......
2013. ápr. 27. 09:58
 7/9 A kérdező kommentje:
Igen, volt ez a téma, csak nem pont erre a paraméterre kiélezve :) Konkrétan 5 ajtós érdekelne, és a focus esetében az I-es jöhet szóba (anyagilag). Elsősorban városi használat nem Fittipaldi stílusban. Olvastam több helyen az émelygés érzést is a focusnál, ez mennyire gyakori?
2013. ápr. 27. 13:17
 8/9 anonim ***** válasza:

A Focusokról van szó itt (új ,aktuális bejegyzések):

[link]

Astra használtteszt:

[link]

De még rengeteg infót lehet találni (google).

Jobban jársz, ha nem hagyod, hogy mások döntsenek helyetted.

2013. ápr. 27. 19:24
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

na azért itt egy pár pozítívum a fócushoz is

[link]

[link]

[link]

2013. ápr. 27. 20:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!