Egész télen nem volt elindítva a 250-es banditom, megtakarítottam a gyertyákat, légszűrőt, új olajszűrő és olaj, karbiban volt viz, azt is kiengedtem, és semmi, valami javaslat? Be se pöffen. Tekeri az aksi, de semmi. Miért?
Nagy baj lehet mert nem hülyeségnek találták fel a kocsiba és motorba való olajat, nem tudok rá mit mondani mert amit lehetett megcsináltad
Következő télen meg illő járatni ugyanúgy
Hülyeség, ettől még beindulna. Ha 4 ütemű a motorod, az olaj keni a hengerfalat, de nem jut az égéstérbe. Adaléknak a motorolaj viszkozitásához, elállóképességéhez, kenőképességéhez van köze, de a motor alap működéséhez - azaz hogy a gyújtótekercs adja az áramot > gyertya elektródjai között szikra > égéstérben a benzin-levegő keverék berobban - nincs köze.
Azaz:
- ne tisztogass, hanem cseréld újra a gyertyát! Nézd meg van-e szikra, ha nincs, a gyújtással van probléma.
- Ha van szikrád, akkor ha van benzin-levegő keveréked a hengerben, annak be kell robbani, ez fizika. Ha nincs, akkor ellenőrizd van-e benzin a tankban, nincs-e elzárva a benzincsap, karburátor úszóházat írtad, légszűrőt is, benzinszűrő van külön? Esetleg azt is érdemes megnézni.
"benzinszűrő nincs"
Miért nincs?
Amúgy nézd meg, van-e szikra.
Ha nincs, gyertyacsere.
Utána nézd meg, van-e benzin (már mint le is jut-e a motorba).
Ha pl. vákumos a rendszer fújj egy kis hidegindítót bele és próbáld úgy, hátha megszívja a benzint.
Illetve a bandig nem tudom milyen, de nekem a motoron van egy olyan állása a benzincsapnak, hogy "szabadon folyik", pont az ilyen esetekre, mikor téli állás után kiszárad a karburátor.
Csak a lényeg maradt ki:
Ha egy motorba van szikra és van benzin / levegő keverék akkor az robban, maximum leáll. Akár olaj nélkül is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!