Volvo S40 benzines 1.6-osba /1999-es evjarat/ milyen motor olaj kell? Szintetikus vagy jo a felszintetikus is?
Sőt, a viszkozitás sem minden, a teljesítményszint is nagyon fontos. Nem tudom, a Volvonak van-e gyári jóváhagyott olajlistája, de én a saját autómba csak olyan olajat adok, amin rajta van az autóm gyártójának jóváhagyása.
Interneten ezt találtam:
Castrol GTX Magnatec 5W-30
Castrol SLX R-Tec 0W-30
Itt link is:
Az előző vagyok. Úgy látom, ezek itthon nem kaphatók. Találtam volvoba való castrolt, de nem tudom, hogy konkrétan a te motorodba ez jó-e:
A legbiztosabb talán az lenne, ha egy márkafórumban kérdeznéd meg, ott valószínűleg valaki már kiderítette. Elég furcsa, nem sok infot találok erről a neten, így gyors keresés után.
Jól van, közben eszembe jutott, hogy a Castrolnak van olajajánlója, eszerint a Castrol alábbi olajai jók a te autódba:
Castrol EDGE 0W-40 A3/B4
Castrol Magnatec 5W-30 C3
Castrol Magnatec 5W-40 C3
Ha rám hallgatsz, inkább az Edge-t rakod bele, nekem a Magnateckel nem jók a tapasztalataim.
Castrol Magnatec 5W-30 A3/B4
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!