Mi kell a kismotoros vizsgához?
-Megfelelő(szóval E jelzéssel ellátott) bukó plexivel vagy szemüveggel.
-Protektoros kesztyű
-Csizma vagy hosszú szárú bakancs
Ezeket nemigazán adnak, higiéniai okokból. Szóval ezek mindenképp kellenek.
A többit többnyire adnak, de ha úgyis motorozni fogsz akkor nem árt ha van saját
-Protektoros nadrág, vagy hosszúnadrág+ térdvédő
-protektoros kabát, vagy kabát + gerinc, váll és könyökvédő
Ez a minimum. Ha valami nincs ezek közül akkor hivatalosan motorra se ülhetsz.
(hiába van 40°C és tűz a nap, vagy szakad az eső akkor is így be kell öltözni)
Én amikor a jogsit csináltam vettem mindent.
Motoros kabát 19000
Motoros nadrág 19000
Ezek azért már nem rosszak, de olcsóbb nemigen van ami normális is.
Bukó 25000ft volt akciósan. Ez sem nagy valami de azért nem is a legrosszabb.
Magas szárú bakancsot kaptam, de az is 25000ft.
Kesztyűből is is 10 felett van valamivel (bár pénzszűkében én egy 1500ft-os nyári kesztyűt vettem, de az csak arra jó hogy legyen valami oktatáson)
Igen. Vizsga után csak egy becsatolt motoros bukó kötelező. És ott már lehet plexi és szemüveg nélkül is. Vizsgán meg akármilyen jó az idő le kell hajtani a plexit, max egy rés maradhat alól hogy ne párásodjon...
Ilyenkor jó egy napszemüveg vagy beépített napszemüveges bukó.
Azt, hogy mennyire öltözöl be az a te dolgod. Persze egy robogóval is lehet nagyot esni, de mondjuk arra hogy egy kisvárosban lemenj vele a sarki boltba felesleges beöltözni :)
De manapság egyre többször látom városba hogy robogósok is szépen be vannak öltözve (és meg is értem őket)
Viszont ahogy jön a jó idő majd előjönnek a kemény gyerekek is az 500-600-1000... ccm es gépjükkel, rövid gatya póló meg strandpapucs kombóval. Na őket nem értem meg hogy miért jó ez nekik...
Na ez helyes meglátás :)
(én az enyémet egyszer próbáltam papucsban csak levenni középtámaszról, hát egy hétig sántikáltam :D )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!