Ladába rádió bekötés. Honnan vegyem le a pozitívat és a negatívat?
Negatívat nem kell külön levenni: valahol kitesteled és kész. Lehetőleg közvetlenül, ne másik áramkörön át, mert a műszerfal mögött könnyű belebotlani olyen vezetékbe, ami nagyon jó testnek néz ki, de nem az (így születnek a felkapcsolt fényszóró mellett elhallgató rádiók).
Pozitívat meg attól függően kell venni, hogy hogyan szeretnéd használni a rádiót. Ha azt akarod, hogy csak gyújtáson menjen, akkor keress egy olyan biztosítékot a biztitáblában, amin csak gyújtáson van áram. Ha meg azt akarod, hogy a gyújtás levétele után is működjön a rádió, akkor olyat kell keresni. Körlámpásnál az első, A jelű biztosíték ilyen: mindig van rajta áram. A kockák biztosítéktábláját fejből nem ismerem.
Szerintem a legegyszerűbb (és talán legközelebb) a szivargyújtóról lehet állandó pozitív és negatív csatlakozást csinálni (A biztije bírja bőven), a kapcsolt pozitívat pedig a gyújtáskapcsolóról a legegyszerűbb levenni.
Szerintem.
Köszönöm!
A szivargyújtóra nem is gondoltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!