Külföldi okmányokkal néztem autót, mit kell vele tennem ha megveszem?
X FT ért néztem Euro2 v 3 as autót erre 100 v 130E lenne a regadó.Műszakira kell még fizetni,az ugye állapotfüggő.Átírásnál itt mennyit kell fizetni?mintha magyar autót vennék?~65-70E?
Illetve,hogyan kell nekiállni ennek az egésznek,megveszem az autót és onnan hogyan tovább?nem tudom ezeknek a papíroknak az elrendezését...
Előre is köszi
Elozo vagyok, leirom reszletesen . Pelda egy eu-ban vasarolt gepre
1, kell az auto eredeti forgalmija es a forgalombol exportra kivonasi papirja es egy ketnyelvu adasveteli szerzodes
2, elmesz egy biztositohoz es gfb-t kotsz ra (ilyenkor meg rendszam nincs,igy az nem lesz a szerzodesbe irva)
3, irany a kozlekedesi felugyelet ,egyedi forgalomba helyezesi eljaras es elso muszaki vizsga
4, az adatlappal irany a nav - regado kiszabasi kerelem
5, regado befizetes ,majd megkapod az igazolast,hogy lerottad a dijakat
6, ocsmanyiroda , 12eFt forgalmi,torzskonyv es ujabb 12e a ket rendszam
Szia!
Pontosan egy osztrák autóról lenne szó,ami úgy van hirdetve h lejárt külföldi okmányokkal.Magánszemély hozta be az autót,így szerintem nem foglalkozik a papírokkal mármint ezek elintézésével.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!