Hogyhogy nem szirénáznak egyes mentők?
csak akkor szirénáznak, ha sietniük kell egy baleset helyszinére, vagy súlyos sérültet szállítanak. Ha pl egy törött lábú embert visznek épp kórházban egy bringás balesetnél, nem biztos hogy bekapcsolja a szirénát.
Eü-s :)
Jónéhány éve kihívtam őket, mert apum rosszul volt. Idefelé se szirénázva jöttek, de itt már kiderült a baj.. apámnak infarktusa volt. Stabilizálták, berakták a mentőbe, én beültem, sziréna be, és tépés végig a városon. Hidd el, pontosan tudják, mikor sürgős az eset, és olyankor nyomják neki,amennyire lehet.
A másik pedig, hogy az embereknek fel kéne már fogni, hogy az a mentős egyszer TÉGED is vihet. Ha hallod, hogy jön, ne indulj át a zebrán, várd meg a következő zöldet. Ha hallod, hogy jön a mentős, állj félre, és ha kereszteződésnél vagy, de a pirosnál állók miatt nem férne ki, engedd el azokat, akik a pirosban állnak, hogy elférjen. Véleményem szerint a mentők azok, akik a legmagasabb köztiszteletet KÉNE,hogy kapják.
Én most közgazdásznak tanulok, de ha jó munkám lesz, és megtehetem majd, biztosan adományozok majd nekik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!