Mini Cooper. Megeri?
Megerne egy minit-t vasarolni? 5eves nem sokat volt hasznalva es atvennem egy ismerosomtol.
Megeri atvennem? Nem tul dragak az alkatreszek hogyha valami van vele?
Mivel ez már a Bmw égisze alatt látott napvilágot, várható, hogy az alkatrészek drágábbak lesznek hozzá az átlagosnál.
Amúgy a kocsi jó, kényelmes, én is mentem már eggyel, de nem vennék, mert ahhoz képest, hogy mit tud, drága, és a fenntartás is húzósabb, mint egy hasonló kategóriás más kocsié, pl Clio, vagy Polo.
Megéri? Nem, a Mini soha nem éri meg. A használati értéke nincs akkora, mint amennyibe kerül a fenntartása. De a Mini nem is egy racionális autó. Nem azoknak való, akiknek valamilyen autó kell A-ból B-be eljutni, hanem azoknak való, akiknek kifejezetten egy Mini kell, mer' az trendi vagy sportos. Inkább divatcikk, mint közlekedési eszköz, így kell rá tekinteni.
Egyébként meg a "mezei" One kivitel is mosolyt csal az ember arcára, a Cooper pedig még cifrább: nagyon jól megy, jók a fékjei és valami döbbenetes, hogy milyen jól kanyarodik. Élményautózásra tehát nagyon jó (csak itthon nincs hozzá megfelelő út), a formája és a részletmegoldásai (keret nélküli ablak, sebességmérő, billenőkapcsolók) igen vagányak, ha megjelensz vele valahol, nem kell szégyenkezned miatta.
Cserében viszont vannak bosszantó apróságai: a hazai utakhoz borzasztó kemény a rugózása (kb. úgy pattog az úton, mint egy deszkadarab), belülről nem túl tágas (elöl el lehet férni benne, ha nem terpeszkedsz, a hátsó üléssorról meg nem tudom, mire jó, mert felnőtt ember nem nagyon fér be oda), a tetőtől nem látod az út fölé függesztett jelzőlámpát, ha elöl állsz - a szépségért meg kell szenvedni. Ja, és van egy örök dilemmája a sportos Miniknek: ha úgy nyomod neki, hogy tényleg vigyorogj és legyen értelme az erős motornak, akkor elég rendesen fogyaszt, ha meg visszafogottan közlekedsz, akkor minek a Cooper-embléma?
Ha csak arra kellene az autó, hogy legyen mivel dolgozni járni, gyerekeket óvodába-iskolába vinni vagy elmenni bevásárolni, akkor nem érdemes a Minit választani. Arra vannak sokkal olcsóbb, praktikusabb kisautók. De ha neked látványos, sportos autó kell, amire mindenki felkapja a fejét, arra jó. Csak ezért áldozatokat kell hozni.
Koszonom a valaszokat.:)
Nekem nagyon megtetszett mentem is mar vele es tenyleg nagyon jol rafekszik az utra.atgondolom meg
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!