Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Autóban tárolt tüzoltó készülé...

Autóban tárolt tüzoltó készülék kérdés, többi lent?

Figyelt kérdés
Ma az autóban kezem ügyébe akadt a tüzoltó készülékem, aminek az szavatossági ideje lejárt tavaly. Akkor ez már teljesen használhatatlan, nem jönne belőle semmi?

#tűz #tűzoltó készülék.
2013. ápr. 16. 09:16
 1/3 anonim ***** válasza:
82%

A szavatossági idő nem azt jelenti, hogy a dátum másnapján elköszön a tűzoltókészülék, aztán csak levélnehezéknek jó. A szavatossági idő lejárta után is működik, jön belőle a por - de akkor már nem olyan jó eséllyel, mint előtte. A gyártó azt meri vállalni, hogy a szavatossági időn belül biztosan tudod használni a poroltót, lesz benne nyomás és az oltóanyag is működőképes. A szavatossági időn túl viszont az öregedés miatt már nem 100%, hogy minden tökéletes lesz. Ott már nagy az esélye annak, hogy elillant a hajtógáz vagy összecsomósodott a por (vagy mit tudom én, mi történik vele hosszú állás után).

A hagyományos, nagy poroltókat ilyenkor újra be lehet vizsgáltatni, ha megfelelő eredményeket produkálnak, meghosszabbítják a használati időtartamukat. A kis, egykilós poroltók esetén nem tudom, van-e ilyen lehetőség.

2013. ápr. 16. 09:27
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a 10 éve lejárt is működött valamilyen szinten, tehát a lejárat csak a minőségcsökkenés lehetőségét jelzi. A mérvadó inkább a nyomásmérő értéke.
2013. ápr. 16. 09:54
 3/3 anonim ***** válasza:

"Kollégáim" megnézik a "műszert" ha zöldben áll a mutató, akkor felrázzák a port, aztán nyalnak rá egy matricát. Na ennyiből áll a hitelesítés...

Magáncélra használhatod a lejárt készüléket is.

2013. ápr. 16. 22:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!