5x98-as felnit 4x100-ra?
Feltudok valahogy tenni 5x98-as osztókörű felnit 4x100-asra?
Valami okosság nincs erre?
Van rá okosság, osztókör-módosítónak hívják. A felni alá kell tenni, az agyra. Van vele némi baj: mivel jó vastag, ezért nem lesz problémamentes a dolog, ugyanúgy fog viselkedni, mint a nyomtávszélesítős gépek.
Vagy ott a B verzió, az olcsó és egyszerű otthoni megoldás:
Azt tudom hogy van osztókör módosító viszont 5x98-4x100 módosítót még nem láttam! :/
Fúrni meg nem szeretném (max ha egy szakember azt mondja,hogy biztonságosan meg lehet fúrni és ő elvégzi)!
"Szerintem ezt meg mozgokupos csavarral is ki tudod korrigalni - csavaronkent 1-1mm-t kell tudnia csak"
Ja, leszámítva azt az apróságot, hogy négycsavaros agyra kellene ötcsavaros felnit felrőlködni, a lyukak pedig még véltlenül sem találkoznak. :-)
Ez a méretpárosítás egyébként eléggé szerencsétlen: ritka a 4 és 5 furatos agy közt váltó osztókörmódosító, ha pedig mégis van, az általában olyan szokott lenni, ahol az ötcsavaros osztókör a nagyobb.
Én is pont ezért kérdeztem (mivel a lyukak találkozása nem mindig úgy jön össze)!
Szóval akkor ez így esélytelen?
Szerintem nem olyan lehetetlen.
Egy furat szokott ütközni a csavaroknál 4-ről 5-re módosítónál.
Ebben az esetben olyan módosítót kell csinálnod, hogy az az egy furat fedje egymást. A többi lyuknál így nem lesz ütközés.
De úgy kell csinálni, hogy az ádfedett furat ne menetes legyen, csak egy sima furat, és minden kereket egy hosszú mozgókúpos csavarral, amit nem a módosítóba hajtasz, hanem átmegy rajta és a kerékagyba csavarodik (és 4 sima csavarral) felteheted.
Remélem érthető mit akarok mondani. :-)
A kérdés inkább az, hogy megéri-e. Szerintem nem.
4 ilyen módosító 25 ezer Ft alatt nem áll meg.
Hacsak nem valami nagyon ritka, nagyon szép felni, én keresnék másikat az autóra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!