Ausztriában szeretnék autót venni mert olcsóbb és ott dolgozom. Viszont nincs ott kint bejelentett lakcímem. Hogyan oldható így meg hogy maradjon rajta az osztrák rendszám?
a helyzet a következő. én is így voltam NK-s osztrák kocsival jártam.
magyarként, magyar állandó lakcímmel, csak magyar rendszámos autót vezethetsz. kivéve:
-ha azt az éves meghatározott napok számának maximumáig vezeted itthon,
-ha céges autóval (osztrák) a főnök által írt és magyarra lefordított meghatalmazással, meg még pár papírral hajtod.
kint ahhoz h osztrák rendszámos kocsid legyen kell lakcím, biztosítás, autó:) régen tőlem munkahelyet is kértek. nem volt gond;)
különben az olcsóbb az hülyeség.
csak a biztosítás negyed évre 200 euro. az itthon a0-ban az éves biztosítás :D tankolni kint is tudsz, haza is járhatsz nyugodt szívvel.
ha itthon megfognak és te csak hümmögsz hogy hát te kint dolgozol meg hasonlók akkor is lepattintják a rendszámod, és vakarhatod magad.
nem éri meg.
az én audimon is inkább már magyar plakett van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!