Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen kezdő motort vegyek?

Milyen kezdő motort vegyek?

Figyelt kérdés

Kezdő motoros lévén néhány tanácsot szeretnék kérni tőletek.

Most tettel le az A korl. vizsgát és szeretnék venni egy motort.Eddig csak Simsonom volt.

100-150e forintot tudnék rászánni.Én pl Mz 125/150/250-esekre gondoltam.

Fontos lenne,hogy megbízható és relatív olcsón fenntartható legyen.

Nézegettem a használtmotoros oldalakat,de a (számomra) ismeretlenebb márkákról nem sokat tudok (Cagiva,Derbi,Gilera).

Ekkora összegből lehet egyáltalán nem széthajtott,összehekkelt japán/olasz motorokat kapni?

És mire kell odafigyelni vásárláskor?

Vannak olyan márkák,típusok amiket jobb,ha kerülök?

2009. szept. 23. 20:24
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Szerintem ennyiért egy 250-es vagy 251-es etz-t vegyél. Ennyiért csak nagyon hulladék japánt, olaszt lehet kapni, vagy esetleg olyat ami még jó is amin nincs forgalmi. Papír költségek meg nagyon drágák úgy. Fogj ki egy jó ETZ-t. Ha simsonnal nem volt gondod, ezzel se lessz szerintem.
2009. szept. 23. 20:35
 2/11 anonim ***** válasza:

egy jó állapotú MZ megfelelő.. mivel ez nem egy izomgép így a 250 már jöhet szerintem

hogy lehet-e kapni nem széthajtott japán gépet.. hmm, menj el, nézd meg, ha érzed hogy nincs baja akkor hozd el :) szerencse kell kifogni a jó vételeket

2009. szept. 23. 20:35
 3/11 anonim ***** válasza:
ETZ 150 vagy 251, de mindenképpen valami MZ-t. Nekem a TS 250/1 nagyon bírta, az már a szögletes hengeres. Az nagyon sokat elment, pedig gyilkoltam rendesen, rezoncsővel is ;)
2009. szept. 24. 00:51
 4/11 anonim ***** válasza:

Ja és mindenképpen olyat vegyél szerintem, ami már tárcsafékes elöl! Ég és föld! A TS sajnos nem az, ezért viszont nem is ajánlom, akármilyen jó is volt. Az ETZ150-el viszont 2 évet futárkodtam nap mint nap Bp-n. Jól bírta, előtte már szintén egy futár használta 2 évet. 4 én után kellett csak generálozni a blokkot. De hát mint tudjuk, egy MZ generál megvan 30-40 ezerből max :)

És utána megint megy egy csomót! Csak legyen benne mindig hajtóműolaj és jól keverd a benzint, ne arolt keverj bele, mert az egy fos, inkább OMW-nél vegyél kétütemű olajat, hidd el, gyakorlatból modnom, nem szabad szar olajat keverni a benzinbe, olyan nagy különbség nincs árban és én napi 150-200 km-et mente vele átlagban és még így is megérte.

2009. szept. 24. 00:56
 5/11 anonim ***** válasza:
125-ös MZ ETZ-t vegyél, mert az gyenge, legalább 150-est! A 250-es meg tényleg nagyon jól megy a kategóriájában :) Viszont evett is vagy 6-7 litert... A 150-es 5 körül evett.
2009. szept. 24. 00:59
 6/11 anonim ***** válasza:
MZ-t szerintem
2009. szept. 24. 01:13
 7/11 A kérdező kommentje:

200-250-e forintos kategóriában sem találnék megkímélt japán motort?Lehet enduro,sport,stb

Fontos,hogy a papírjai rendben legyenek.

2009. szept. 24. 22:16
 8/11 anonim ***** válasza:
használtauton van egy 125 dt rendszámosan 150 ezerért.200 felet kicsivel találsz 125 dt és kb erőben mint egy 250 es mz.Nekem volt 125 dt és iszonyat jó motor simson után mindha egy hajó lenne.Még most is folynak a könyeim hogy eladtam.Tavaszal veszek újra dt ha bele szakadok akor is .
2009. szept. 26. 19:44
 9/11 anonim válasza:

210E forintért tudok neked ajánlani 70 ccm-es Derbi Sendát!

Használtautón keresd!! Lehet hogy neked gyenge, de szórakozásra jó lehet 70ccm is!

2009. szept. 26. 22:33
 10/11 anonim ***** válasza:
250 ezerért már nagyon jó papíros japán gépeket találsz. Nézz szét hasznaltauto/motor-on!
2009. szept. 27. 14:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!