Mi vezethető "B" kategóriában?
Figyelt kérdés
Tavaly tettem le a B kategóriás jogsit és nem kaptam teljes felvilágosítást, hogy milyen járműveket is takar ez. Hallottam valami törvénymódosításról, hogy az 50cm3 kismotorokhoz is kevés magában a B kategória, most akkor hogy is van ez?2013. ápr. 12. 11:03
1/7 anonim válasza:
3,5 tonnás jármű max, illetve max 9 fő szállítására alkalmas jármű, 50ccm-ig minden motor, traktor, kerti traktor (vagyis csettegő :) ) lovaskocsi (mert ahhoz is kell legalább 1 féle jogsi...)
2/7 anonim válasza:
Az első válaszához annyit tennék a traktoros részhez Mezőgazdasági vontatót és könnyű pótkocsival :)
3/7 anonim válasza:
"Tavaly tettem le a B kategóriás jogsit és nem kaptam teljes felvilágosítást"
Már ne haragudj, de a KRESZ könyvben ez benne van. Esetleg kérdésként is előfordulhatott volna a vizsgán, hogy mit lehet vezetni 'B' kategóriás jogsival.
Nagyjából semmit.
Személyautót, ami 3,5 tonnát nem haladja meg, meg amiket az előttem válaszolók is írtak. Ha a kismotor alatt valami robogót értesz, szinte semmi köbcentivel akkor ok. Ha kisebb-nagyobb motort akarsz vezetni ahhoz már külön jogsi kell.
Ki van ez találva, hogy jól lehúzzanak.
4/7 anonim válasza:
Nekem most hozta a B jogsit a postás 3 perce :D Első voltam.
5/7 anonim válasza:
a traktort csak piros rendszámmal
6/7 anonim válasza:
A piros rendszámból sem mindegyiket mert sok rakodó munkagép (traktor) piros rendszámos és azokat sem lehet B jogsival vezetni mert ahoz is kell egy gépkezelői vizsga :)
7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors válaszokat! :)
2013. ápr. 12. 19:48
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!