Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Kresz mindenhol ugyan az?

Kresz mindenhol ugyan az?

Figyelt kérdés
Szóval ha én most 16 évesen levizsgázom A1 motorra, ugyan azok a kérdések lesznek mint ha autóra vizsgáznék? Illetve, ha most levizsgázom és 17-18 évesen B kategóriára is megyek, akkor újra kell vizsgáznom a Kreszből?
2013. ápr. 9. 14:37
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Nem ugyanazok a kérdések lesznek. Nem tudom, meséltek-e már róla, de ha nem, most írom: a "KRESZ-vizsga" valójában elméleti vizsga, ahol nem csak a közlekedési szabályokat kérdezik, hanem vannak vezetéselméleti és műszaki kérdések is. Egyértelmű, hogy a motorok és autók esetén más a vezetéselmélet és más műszaki ismeretek kellenek: autón például nem kell tudnod, mi a meghajtólánc feszességének ellenőrzési módja, motoron meg nem szükséges megtanulnod, mi van, ha elmegy a kormányszervó.

De még a KRESZ-kérdések is másak autóknál és motoroknál: motornál például nem szokták kérdezni a vontatásról, autónál meg nem erőlködnek azzal, hogy mennyi idő után vihetsz utast a motoron.

Vagyis ha most levizsgázol A1-re, akkor B-nél ugyanúgy végig kell ülnöd a tanfolyamot és vizsgáznod kell majd. A mostani jogosítványoddal csak A2-nél és A-nál van majd lehetőséged arra, hogy rövidebb tanfolyamon vegyél részt - úgy tudom, ilyenkor elmélet nincs, de gyakorlat van.

2013. ápr. 9. 14:45
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a választ :)
2013. ápr. 9. 20:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!