1.4,8v- c14 NZ F astra fogyasztása?
Mennyi? a tapasztalatok alapján? Én városban+ országúton is mentem vele 100 km-t, 12 literes fogyasztással. Hogy lehet ennyi? nem lenne jó benne valami alkatrész, meghibásodhatott valami? Mennyit fogyasztanak kb az ilyen autók? Hallottam már azt is, hogy kb olyan 7 literes fogyasztásuk van.
Hogyan lehetne elérni a kevesebb fogyasztást? Egyesek elmondása szerint a motor "lefolytásával" el lehet érni, de az nem ajánlott. Hogyan kell elképzelni ezt a dolgot?
Ezek a kocsik nagyon jók és városban sem szabadna a fogyasztásnak 7,5 liter fölé mennie. Ilyen magas fogyasztásnak valóban műszaki problémája lehet:
- Termosztát, a motor mindig hideg üzemben jár, így a dúsítómotor folyton dús keveréket ad, de ezt látni lehet a vízhőfok-jelzőn, 90-95 fok az üzemi hőmérséklet ha ez alatt van megvan a hiba.
- Lamdaszonda, ha ez bajos, rossz jelet küld az ECU-nak és így szintén többletdúsítás jöhet szóba. Ha esetleg szar a termosztát és sokat használták így a kocsit, tönkre mehet a lamdaszonda is a sok koksztól.
- gyútáshiba, ezt saját példámon tapasztaltam, a rotor és az elosztófedél cseréje után lement a fogyasztás 1 literrel, majd stroboszkópos gyújtásbeállítás során még egy felet letudtam csikarni belőle.
általában ezek a leggyakoribb hibák, aki egy kicsit is ért az autóhoz ki tudja ezeket küszöbölni, nem nagy dolog, ha viszont ezek után sem javul a dolog érdemes meglátogani egy szerelőt, ugyanis ilyen magas fogyasztás nem csak a pénztárcádnak hanem a motornak sem tesz jót!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!