Elszált a fékem, mi lehet a gond? Többi lent.
Üdv!
Ma menet közben elszállt a fékem piros lámpánál hírtelen fékeztem mert már nem fértem át a sárgán (60km/h, és már indultak kereszt irányból az autók) és erre elszállt.A hirtelen fékezésnél egyszer csak benyomódott majdnem hogy teljesen a fékpedál és alig fogott valamit (szerintem 30km/h nál sem bír megfogni annyira gyenge)
A fékpedál út végén keményedik meg a pedál majdnem hogy a padlólemeznél, a fékjelző lámpa vissza jelez pirosan világít.(gyorsan félreálltam ahogy tudtam és ott leparkoltam) fékbetétek koptak el teljesen vagy a fékfolyadék kevés?
fékbetétet tudok cserélni (meg vettem kb fél éve egy fékbetét szettet)
megoldja a problémát ha kicserélem?
Válaszokat előre is köszönöm.
de akkor észlelnem kéne fékfolyadékot az aszfalton, de nincs
ezt furcsállom én is,
de majd reggel alánézek megint hogy van-e alatta valami.
Köszi a választ.
Fékfolyadékot nem feltétlenül találod meg az úton, lehet, hogy az autó alsó borításán gyűlt össze.
Megnézted, mi volt a baj?
vettem új fékbetétet,fékolajat kicserélem mind kettőt, a fékolajat csak feltöltöm mert kinyitottam a fékolajtartályt és szinte nem volt benne semmi most ezeket megcsinálom (áthívom az autószerelő haverom)és meglátjuk utána mi lesz.
fékolaj szivárgást még mindig nem látok se a fékcsöveknél se a földön, minden száraz.
ott sincs semmi.Ma délután fogunk neki állni átnézni alaposan, meg kicserélni a fékbetéteket és a fékfolyadékot.
Aztán meglátjuk mi lesz, remélem csak a fékbetétek rosszalkodtak meg a kevés fékfolyadék volt a bűnös.
Eredmény: kicseréltük a fékbetéteket, újratöltöttük a fékfolyadékot valamivel jobban működik mint amikor elromlott de sajnos még most sem az igazi. Amit produkál:Amikor nincs beindítva az autó felkeményedik a fékpedál amikor beindítom ezáltal bekapcsol a fékrásegítő is és fogja magát a fékpedál és felpuhul és majdnem hogy kopra belehet nyomni a pedált. Satuztam párat megfogja az autót de a jobb oldali kereket nem satuzza be a bal oldalit megfogja csúszik is az autó de a jobb oldalit nem bírja olyan erővel megfogni hogy csutra lefékezze ezek voltak a tapasztalatok.szerintem Hétfőn beviszem valahova nézzék meg és csinálják meg.Valaki volt már ilyen helyzetben?felvilágosíthatna kb menyibe kerül az átvizsgálás+javítási díj.
Válaszokat köszönöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!