Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi történt az autómmal? Mi ez...

Mi történt az autómmal? Mi ez az olajszint változás ide oda mindig?

Figyelt kérdés

tehát a legutolsó olajcsere óta kb 14000km van benne, és mikor lecserélem az olajat benne akkor mindig majdnem a maximumig töltöm! és hát kb 1 hónapja néztem, hogy alig van benne olaj, a minimum felett van nemsokkal, úgy voltam vele hogy jó most nem töltögetem után, hanem ha meglesz benne a 70.000km az autóban akkor lecserélem, legalább könnyű lesz megjegyezni hogy mikor kell majd megint olajat cserélnem, és hát kb 500 km kell a 70.000km-hez mentem azóta vele olyan 450km-et és valamelyik nap megnéztem hogy mennyi az olajszint, és most meg sokkal feljebb van a szint, nem messze van a maximumtól, mitől lehet ez?

a motorba mindig úgy ellenőriztem a szintet hogy teljesen sík terülten állt az autó, és hideg motornál is megnéztem, meg melegmotornál is, most hidegnél is meg melegnél is megnézem, sík területen, és sokkal többet mutat a nívó, mitől? ja és meleg motornál várni kell minimum 5 percet hogy az olaj lefojjon, hát én olyan 10 percet szoktam várni hogy tényleg lefojjon, és most akármikor akárhogyan nézem több van benne mint eddig!

ja és az meg gyanús volt hogy hová tűnt belőle az olaj 14.000 km alatt! mert ez még csak egy 5 éves autó ez nem eheti az olajat! opel astra classic 2 G

2013. ápr. 5. 18:48
 1/7 anonim ***** válasza:
Jobb ha hozzászoksz, opel betegség, nem jelenti azt, hogy rossz a motor. 1000km, nagyjából egy liter olaj.
2013. ápr. 5. 18:55
 2/7 A kérdező kommentje:
naaaa mia az hogy 1000 km egy liter olaj? négy liter sem kell bele és 15.000km-enként cserélem az olajat, akkor minimum 11.000km-ot megyek olaj nélkül?? na hagyjál már! de az a kérdés hogy hova tűnt belőle, és hogy mitől jött vissza?
2013. ápr. 5. 19:05
 3/7 anonim ***** válasza:
A nívópálca rendesen a helyén volt?
2013. ápr. 5. 19:31
 4/7 A kérdező kommentje:
mindig koppig bele van nyomva!
2013. ápr. 6. 09:03
 5/7 anonim ***** válasza:
Ha a nívópálca fém része nem lötyög a foglalatában, akkor csak arra tudok gondolni, hogy mégsem volt teljesen vízszintes az út ahol nézted. Próbáld meg mindig ugyanott ellenőrizni ahol szoktál állni vele és ha úgy is van eltérés, akkor ez valami érdekes probléma lesz.
2013. ápr. 7. 11:03
 6/7 A kérdező kommentje:
az udvarban szoktam mindedig ugyanott, és vízszintes a beton!
2013. ápr. 7. 15:32
 7/7 anonim ***** válasza:
Sajnos nekem több ötletem nincsen, de ha rájössz a megoldásra, légyszíves írd le ide, hogy okosodjunk :)
2013. ápr. 7. 17:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!