Autó kivonás pontosan hogy is van?
Figyelt kérdés
Sziasztok!Van 1 autóm amit mostanában nem sokat használunk,ezért arra gondoltam,ideiglenesen kivonatom forgalomból!Pontosan mi ennek a menete és a tulaj,vagy az üzembentartó tudja ezt elintézni?Nálunk öcsém az üz. tartó én a tulaj,de egyikünk sem nagyon használja a kocsit.Ja és ha kivonatom,mikor lehet leghamarabb,vagy mikor kell legkésőbb visszahelyeztetni?És a kivonatás kb mennyibe kerül?Nálunk az okmányirodában nem túl informatívak!Köszi az infókat előre is!2013. ápr. 4. 20:17
1/6 anonim válasza:
Pedig az okmányirodában kell intéznie a forgalmiba bejegyzett üzembentartónak.
-Csókolom, szeretném ideiglenesen kivonatni az autómat!
-Az ideiglenes kivonás 6 hónapra szól, és 2300 Ft. lesz. (Bár én pár éve még 2700-at fizettem, de mindenhol 2300-at olvasok mostanában, lehet valami csoda folytán kevesebb lett)
Bejegyzi a forgalmiba, integettek, balra el...
Ha lejár a 6 hónap, vagy eladod, akkor automatikusan visszakerül forgalomba, de a kivonás ideje alatt nem kell helyi adókat és biztosítást fizetni. (Ezeket többnyire visszautalják, vagy beszámítják a következő félévbe.)
2/6 anonim válasza:
Első leírt mindent.Viszon: arra kell figyelni, hogy ahogy írták, fél év múlva visszzahelyezik.Ez a biztosításnál gáz,mert ugye ott napra lebontják a fedezetlenségi díjat.Tehát: pl aug 20.án automatikusan visszakerül az autó forgalomba, és nincs biztosítás fizetve, és valamiért ez el is marad, sokba kerülhet. Fél évente be kell battyogni, és ismét kivonatni.Ezt nekem okmányirodába mondták, mikor a futót vonattam ki.
3/6 anonim válasza:
A biztosítás automatikusan újraindul amióta hozzáférnek a központi adatbázishoz, és a már befizetett többlet díjat tovább görgetik, így a következő csekk (pl. negyedéves fizetésnél) annyival kevesebb lesz.
4/6 A kérdező kommentje:
Akkor ezek szerint,jobb ha az okmányirodán elintézem a kivonatást és egyböl megyek a biztosítómhoz is,papírokkal,személyesen lejelenteni hogy kivonattam?Utána ők már tudni fogják hogy mikortól lessz ismét forgalomban a kocsi.Jól gondolom?
2013. ápr. 5. 19:14
5/6 anonim válasza:
Én nem mentem sehová, mint írtam hozzáférnek az adatbázishoz, talán még értesítőt is kapnak. Nekem minden ment automatikusan, pedig már 4 éve volt...
6/6 A kérdező kommentje:
Értem,és köszönöm az infókat!Hétfőn bebattyogok az okmányirodába,meglátom ,mire megyek velük!
2013. ápr. 7. 22:26
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!