Hogyan, illetve mivel lehet a motor rozsdás tankját belülről kitakarítani?
Figyelt kérdés
2013. ápr. 2. 13:34
1/5 anonim válasza:
én tudok egy nagyon hatásos módszert! legalábbis az én tankomon bevált, mert rozsdá volt belülről, és megcsináltam kb másfél éve rajta és azóta sincs benne semmi rozsda, azt csináltam hogy vettem a gyógyszertárban 50dkg citromsavat! porformájában lehet venni max 1000FT és egy kancsó vízben összekevertem hogy elolvasdjon, és a tankot feltöltöttem forró vízzel, azé nem 100fokos vízzel, hanem olyan 60 fokos vízzel feltöltöttem, és beleöntöttem azt a kancsó vízet amiben a citromsav van, tehát legyen csurig a tank a citromsavas vízzel, és legyen benne 40 órát kb. de mikor elmész a tank közelében akkor mindig rázogasd meg, én kb 1 óránként megrázogattam, ameddig meleg volt benne a víz addig kicsit sűrűbben, és nem baj ha kihűl a víz, legyen bene kb 40 órát, utána öntsd ki, én nem benzinnel hanem sima vízzel mostam ki a zuhanyzóban, és kimostam, kompresszorral kifújkáltam belőle a vízet, és utána felszereltem és rögtön fel is töltöttem benzinnel, mert a ha nem töltöm fel benzinnel akkor visszarozsdásodik még jobban mint előtte, és akkor majdnem telitankoltam és sokat rázogattam a motort, és azóta sem rozsdás, ez a tank egy 18 literes tank, és kb 50dkg citromsavat vettem hozzá, de az nem árt ha minél több van benne, nem tudom hogy hány literes a tankod, de ha kisebb a tankod akkor sem árt bele ennyi citromsav! üdv!
2/5 anonim válasza:
Coca-cola. Annyi liter amennyi a tank. Beleöntöd, hagyod benne 1-2 napig, kiöntöd.
3/5 anonim válasza:
A citromsav jó ötlet - viszont csak a rozsda felületét kezdi átalakítani, így nem fogja leszedni azokat a rozsdadarabokat amik majd menetközben a rázkódástól elszabadulnak és belejutnak a karbiba.
Szóval jó dolog, de inkább mechanikus tisztítás után - a kóla annyira nem hatékony.
Én maradnék a régi módszernél: murvát (vagy edzett üveg törmelékét, vagy csavarokat/anyákat) bele és rázni, vagy ha van kéznél betonkeverő, akkor annak a segítségével mechanikus tisztítást csinálni. Utána lehet esetleg citromsavazni, de pl. egy óra jobbra, egy óra balra betonkeverőzés után felesleges lenne. :)
4/5 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek a gyors választ :) Mindegyiket ki fogom próbálni. Inkább, minthogy vegyek egy új tankot.
2013. ápr. 2. 18:40
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!