Mi a véleményetek erről az Alternatív hajtásláncról?
Egy kis csapattal dolgozunk azon hogy itthon, garázsban egy környezetbarát hajtásláncot hozzunk létre. Azt szeretnénk megvalósítani hogy egy vagy többhengeres motort sűritett levegővel hajtunk meg (250-300 baros palackokkal) ez hozzácsatlakozna egy generátorhoz és így egy biztos áramforrást biztosítana a meghajtást szolgáló elektromotornak. Mi a véleményetek erről a koncepcióról?
A válaszokat előre is köszönöm
Nekem az, hogy nem a legszerencsésebb a sűritett levegős hajtás, még akkor sem ha nem direkt.
De ettől függetlenül a Bosch-Rexroth-féle Pneumobil versenyen megmérettethetitek magatokat, hátha. :)
Ha már sűrített levegő, nem erőltetném a dugattyús motort. Inkább egy forgódugattyúst.
A generátor és a villanymotor nem tudom, minek bele, + súly és veszteség.
Dehogy állandó. A levegős dugattyús motor terhelése is függ a generátor (azaz a villanymotorok) terhelésétől.
Szerinted egy dízel-villamos mozdonyban miért van meglehetősen bonyolultan összehangolva a dízelmotor töltése (a "gáz"-t nevezik így), a főgenerátor gerjesztése és a vontatómotorok gerjesztése?
Sűrített levegőből forgómozgás, forgómozgásból elektromos áram, áramból forgó mozgás.... semmi értelme így.
Hmmm. Érdekes felvetés, főleg annak tekintetében, hogy Amerikában - Európában nem honos - agy földalatti járatokban sűrített levegőt tárolnak, és annak energiáját csúcsidőszakban elektromos áram előállítására használják. Míg alponti helyzeten az elektromos árammal a nyomást növelik a járatokban.
Szerintem nem lehetetlen a megvalósítás, szívesen én is beszállnék a projektetekbe, pl mint elméleti tervező, ötletgazda, mind a későbbiekben mint tömeggyártó vállalkozó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!