Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hol tudnám az autóm meredek...

Hol tudnám az autóm meredek emelkedőn tesztelni biztonsággal?

Figyelt kérdés
Házunk megközelítéséhez egy nagyon meredek, 30%-os (nem írtam rosszul, nem kevertem össze a 30 fokossal) kb. 100 méteres emelkedőn kell felmennem. Ez jeges időben sajnos életveszélyes. Szeretném kiismerni az autóm hasonló szituációban, de biztonságban. Keresek egy helyet, ahol ezt gyakorolhatnám. Olyan földútra, dombra gondolok, ahol nem baj ha visszacsúszom, nincs forgalom és legális (nem környezetvédelmi terület). Nagyon sokat segítenétek ha ajánlanátok jó terepet! (Pest megye, de bárhova elmegyek :))

2013. márc. 29. 19:09
 1/5 anonim ***** válasza:
Ez így tél vége felé nehézkes lesz, de gyere a Bakonyba :) Itt vannak emelkedők jegesek, szárazak, havasak. Amúgy ha félsz felmenni az emelkedőn mikor jeges, havas akkor menny le a az egyik kerékkel az aszfaltról, ha lehet. Azon könnyeben megtapad az autó ha visszacsúsznál.
2013. márc. 29. 19:15
 2/5 anonim ***** válasza:
ne 5 km/h-vel menj, hanem minimum 20km/h-vel és akkor nem csúszol vissza! ne rángasd a kormányt, és lendületből kell menni, mert ha nyomod hogy menjen akkor csak elkezd pörögni a kerék, ezért kis lendülettel kell menni
2013. márc. 29. 19:25
 3/5 anonim ***** válasza:

Ha meg csúszik az autó akkor se fék se gáz, és még kormányozni is fogod tudni.

(ilyen meredeken felfelé első kerekes autóval még motorfékkel is lehet hogy csúszna)

2013. márc. 29. 20:27
 4/5 anonim ***** válasza:

Budán a III. kerület..Nyereg utca..

de javaslom ne próbálgasd.. előttem leírták...ha szükség lesz rá, menni fog..

Példul itt Budaörsön is lehet látni(hallani) hogy a hegyre felmenő autók közül ki jár erre először.. félúton visszakapcsol, és csodálkozik.gurulhat vissza..

én automatával járok, lent "L" be teszem, és lassan felkúszok..lefelé ugyanúgy...kéziváltóssal is...

szóval inkább csak a házatoknál próbáld ki..1 es fokozat, és lassan..persze először lehet nagyobb fordulattal a kelleténél, azt ki kell tapasztalni..

lefelé ugyanabban a fokozatban.

menni fog, meglátod!

2013. márc. 30. 06:13
 5/5 anonim válasza:
2013. márc. 30. 19:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!