Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A lejegesedett szélvédőről...

A lejegesedett szélvédőről milyen hőmérsékletű víz olvasztja le leghamarabb a havat, jeget?

Figyelt kérdés
Úgy, hogy NEM reped be a szélvédő?

#szélvédő #olvadás #jeges szélvédő
2013. márc. 28. 00:21
 1/8 anonim ***** válasza:

Ne próbálkozz semmilyen hőmérsékletű vízzel,a hideg/langyos ráfagy,a meleg/forró berepeszti.

Kelj fel 10 perccel hamarabb, járasd úgy hogy nem ülsz benne akkor nem párásodik,kapcsold be fullra a ventillátort a szélvédőre,meg a hátsó ablakfűtést.

2013. márc. 28. 00:45
 2/8 anonim ***** válasza:
Prevent jégoldót végy erre a célra, én azt használok, utána hamar le lehet seperni a jeget.
2013. márc. 28. 00:49
 3/8 A kérdező kommentje:

Sajnos nincs autóm, csak gondolkodtam, hogy így hamarabb letakarítható lenne-e.

Ezek szerint nem. Köszönöm. Majd észben tartom, ha egyszer aktuális lesz.

2013. márc. 28. 00:55
 4/8 szántóvető ***** válasza:

langyos,kézmeleg víz a tuti.jégoldókra sosem költöttem még,ezek tipikus parasztvakítás kategóriába tartoznak.ha napközben kell megállnod hosszabb időre akkor használhatsz ilyet,ez vékony anyag és kétoldalt odacsukható az ajtóval tehát nem esik le,az oldalablakhoz meg elég egy jégkaparó.

[link]

2013. márc. 28. 04:05
 5/8 anonim ***** válasza:

A hagyományos jégkaparó miért nem jó? Kárt tesz a szélvédőben, vagy miért nem ajánljátok?

A kérdésre sajnos nem tudok felelni, sosem takarítottam le vízzel havat/jeget. Az elmúlt pár hónapban minden reggel szinte ki kellett ásnom a kocsit a hó alól. A rituálé az volt, hogy sofőr oldali ajtó nyílásainál megtisztít, hogy ne hulljon be egy lapát hó nyitásnál, fél fenékkel beül, motor beindít, fúvókákat az szélvédőre, hátsó ablak és tükrök fűtését bekapcs. Kiszállás, puha kefével körbesepertem a jármű ablakait, lámpáit, hűtőmaszkot, rendszámait. Ezután jégkaparóval finoman fellazítani az ablaktörlőket, felemelni, majd a maradék jeget eltávolítani a szélvédőről, ablakokról (mostanra már kezdett fellazulni). A végén magamat is lesepertem, be az autóba, és tipli.

Ha nem kellett kifejezetten rohanni, még a tetőről és motorházról is lesepertem a havat (utálom, ha fékezéskor lecsúszik a hópaplan a szélvédőmre).

Ez leírva bonyodalmasnak tűnhet, de valójában egy egyszerű rutin volt, ami 3-5 percet vett igénybe, és egybefűzve a reggeli cigimmel, tulajdonképpen0 időveszteséggel indulhattam munkába.:)

2013. márc. 28. 09:51
 6/8 anonim ***** válasza:
én ezen a télen úgy jártam, hogy nem bírtam beállni a garázsba éjszakára az autómmal, és kint kellett aludnia az udvarban, és akkor éjszaka volt a legnagyobb hóvihar egész decemberben... :S és reggel nem bírtam kinyitni semelyik ajtaját, mind befagyott, vittem ki langyos vízet, és az ajtó nyíláshoz oda körbe öntöttem, de vigyáztam hogy ne menjen az üvegre, és rögtön leolvasztotta, a jeget, rögtön nyílt is az ajtó, beindítottam, bekapcsoltam a hátsó ablakfűtést, és járattam kb 5 percig hogy kicsit melegedjen a motor, és mikor már meleg volt a víz, akkor bekapcsoltam a fűtést, és addig amig melegedett bent az idő addig lesöpörtem kívülről a havat, meg letakarítottam az oldal ablakokat, mire letakarítottam, már olyan hőmérséklet volt az autóban, hogy belülről kiolvadt a többi ajtó is! tehát nem kell feszitgetni az ajtókat, csak a vezetői felőli ajtót kell kinyitni, a többi nyílni fog pár perc fűtés után! és kb 15 perc járatás után úgy nézett ki az autó mintha garázsba aludt volna :D
2013. márc. 28. 10:09
 7/8 anonim ***** válasza:
*mikor már meleg volt a hűtővíz! tehát a motor felmelegítette a hűtővízet! arra gondoltam :D
2013. márc. 28. 10:11
 8/8 anonim ***** válasza:

Hagyd a vizet. Egyrészt befolyik mindenhova és ott fagy meg, másrészt akár el is durranthatja a szélvédőt.

Menj be a teszkóba, vegyél egy kézi spricnit 200ft-ért, vegyél mellé 5l téli szélvédőmosót 1000ftért, töltsd bele, fújd be vele ha le van jegesedve, fél perc után le tudod húzni. Ja, és egész télre elég.

2013. márc. 28. 14:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!