Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen 125ccm-s motorotok...

Milyen 125ccm-s motorotok van? 2t vagy 4t?

Figyelt kérdés
Szeretitek? erős? gyors? megbízható?Mennyi a végsebessége és az utazója?
2013. márc. 27. 15:48
 1/4 anonim ***** válasza:
Volt Aprilia AF-1 (2T). Nagyon szerettem, bár lehet az is közbejátszik, hogy nagyon szép élményeim voltak vele. Nagyon erős volt ahhoz képest, hogy 125-ös, 170-et ment alattam, 120-130-as utazót simán birja. Bár azt mondják, hogy az Aprilia nem megbizható, engem soha nem hagyott az úton, csak ha kifogyott a benzin :)
2013. márc. 27. 16:56
 2/4 anonim ***** válasza:

Kis MZ. Egyelőre porlasztógodokkal küszködik (azt hiszem), és a keverék beállítása is folyamatban van (mert nem tudom mivel járt korábban, és valószínűleg olajban súlyosat használok, ami kihatással van az üzemre).

A korra jellemző technikai keretek közt megfelelően húz, vagánykodásra nem jó, de nem is ezért használom. Alacsony fordulatszámon jobban teljesít.

Most 90-100 a vége, de a fent említett okok kiküszöbölése után gyanítom, hogy egy 15-20 még ráhúzható. Ha úgy látom, hogy megéri, akkor a jelenlegi fogaskerék helyére egy kisebb kerül, amivel nehezebben indulok el ugyan, de a megnövekedett végsebesség nyomán a 90-et alacsonyabb fordulatszámon képes majd kivinni (és nem pörög olyan nagyon), valamint a már korábban írt 15-20 növekményre rászámolható emiatt még saccra egy olyan 10-15. Ideális esetben a kis MZ utazási sebessége 90 km/h.

A megbízhatósága a technikai egyszerűségéből fakadóan jó/megfelelő. Hazugság/túlzás lenne azt állítani, hogy gondozásmentes jármű... az igazság az, hogy a motor jó visszajelzéseket küld az éppen aktuális állapotáról, akinek füle van hozzá, és/vagy tapasztalt szerelő, annak az MZ karban-/szinten-tartása gyerekjáték. Az ilyen gondos kezek között leledző motor ritkán hagyja az utasát az út szélén, de ha igen, akkor sem jellemző rá a fatális (helyben javíthatatlan) hiba. Az MZ előnyére írható még, hogy nincsenek felderítetlen gyermekbetegségei, és a korából adódóan rengeteg tapasztalt, és segítőkész motoros áll rendelkezésre bármilyen hibajelenség esetén. Persze azt tudni kell, hogy aki annyira elvetemült, hogy általában MZ-re adja a fejét, az akkor is szereli a motorját, amikor annak éppen semmi baja sincs: jó esetben azért, mert szeret apró-cseprő dolgokkal pepecselni (az MZ ugyanis jó alap egy egyedi járműhöz). Annak ellenére, hogy az MZ a maga korában tucatjármű volt, manapság egyre kevesebb fut belőle; bizonyos típusok már most a veterán kategóriában "versenyeznek". Az alkatrész-ellátottság mostanság kezd tényező lenni, mert míg korábban az MZ egy fillérekből fenntartható motornak számított (nem mintha lehetetlen feladat lenne fillérekért [silány minőségű] alkatrészekhez hozzájutni), ma a jó, és tartós alkatrészek vagy nehezebben beszerezhetőek (utánajárást igényelnek), vagy relatíve drágák (esetleg mindkettő egyszerre).

Bár nem volt kérdés, fontosnak találom megjegyezni, hogy egy jó állapotú MZ a keverékolaj szükségessége mellett is NAGYON kedvezően fogyaszt. Fontos továbbá, hogy a nagymotoros társadalomban az MZ a szamárlétra legalacsonyabb foka; sajnos jócskán akad itthon olyan motoros, aki annak ellenére nézi le ezt a gépet, hogy valaha (szinte biztosan) ő is ezzel kezdett. Cserébe az MZ-sek tábora összetartóbb, mint az átlag.

2013. márc. 27. 17:20
 3/4 smitwesson ***** válasza:
Én is az 125/150-es ETZ-t javaslom. Van egy eladó is nálam, rendezett papírokkal.
2013. márc. 28. 12:12
 4/4 anonim ***** válasza:

cagiva sxt 125,a teljes felujítás után egészen kezes bárány lett!

és jártam egy keveset laverda lb 125-tel, mindegyikkel fel lelt állapotban közlekedtem,de így is éreztem rajtuk h pár év állás után ugyan olyan jól mentek! :)

2013. márc. 29. 13:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!