Simsonomat ha beindítom max szívatóval, és szívatóval járatom pár percig akkor bezabál, elkezd füstölni, leakar állni, miért zabál be?
Nem azért zabál be, mert töbet pörög, hanem mert nagyon sok benzint és kevés levegőt kap. Nagy kárt nem teszel benne ilyen használattal, viszont a gyertyád nem fogja megköszönni. 2 évet gokartoztam versenyszerűen kétütemű géppel, de ott az íratlan szabály, hogy nem hagyhatod leesni a fordulatot, meg alapjáraton pötyögni, mert bezabál és lekésed a rajtot (én kicsivel dúsabb keverékkel mentem, hogy a kopó alkatrések tovább bírják, ez kicsit a teljesíttmény rovására megy, de hanyagolható. Persze voltak a faszagyerekek, akik megtehették, hogy a végletekig kihegyezik a motort, és tökéletes keveréket adnak neki, na nekik nem zabált be, mikor alapjáraton pöfögették, viszont a dugattyúcserék is gyakoribbak voltak náluk.)
Nálad nagyjából ez a helyzet, mikot sokáig hagyod a szivatót. Nem érdemes. És menet közbe szintén értelmetlenség ráhúzni. Ha kímélni akarod a motrot, vegyél bele kicsivel nagyobb fúvókát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!