Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogy tudnám megemelni a...

Hogy tudnám megemelni a kocsit hogy alá férjek lecserélni az olajat? Sajnos nincs aknám és olyan ismerősöm sincs akinek lenne.

Figyelt kérdés
Lehet hülye kérdés... Csak ötleteket várok, hogy ki hogy csinálja ha odahaza cserél olajat.
2013. márc. 20. 21:49
 1/6 anonim válasza:
pl emelővel, vagy hogy ha nem elég nagy az emelő be kell rakni alá egy fa tönköt
2013. márc. 20. 21:55
 2/6 anonim ***** válasza:

Próbáld meg emelővel, azzal a legjobb. Bár emelve olajat cserélni nem a legjobb, mert az autó nem vízszintesen áll, aztán előfordulhat, hogy nem folyik ki belőle minden olaj.

Sajnos a gyári emelő általában nem jó hozzá, nem ehhez találták ki. Palack- vagy krokodilemelővel érdemes megemelni valahol a bölcsőnél, aztán bakot kell tenni alá. Nem, nem mászunk emelővel megemelt autó alá. A bak pedig nem téglarakás, hanem betonblokk vagy keményfa tuskó (legjobb az állítható magasságú acélbak). Az a legcélszerűbb, ha a kétoldali küszöb eleje alá teszed a bakokat.

Hogy én odahaza hogy szoktam csinálni az olajcserét? Borzasztó egyszerűen: aknára állok. :-)

2013. márc. 20. 22:04
 3/6 anonim ***** válasza:

Én simán lecseréltem már emelés nélkül is. Félig felállsz az útpadkára az egyik oldallal, akkor már elég hely lesz, hogy aláfeküdj.

Ha emelővel megemeled, gondoskodni kell arról, hogy az autó ne mozdulhasson el! Kézifék + kiékelni a kerekeket + alábakolni rendes támasztóbakkal, amit olcsón lehet kapni autósboltban, te.coban, (nem fával, nem téglával, mert azok szétmehetnek) és visszaengedni kicsit a bakra.

2013. márc. 20. 22:06
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a segítséget!
2013. márc. 20. 22:12
 5/6 gomzoli ***** válasza:
Ha kerted van, percek alatt ásol egy 30-40 centi mély, fél méter széles, egy-másfél méter hosszú "árkot", a feléig föléhajtasz, utána hanyattfekve bebújsz az árokba, és elférsz a kocsi alatt, meg sem kell emelni. Ha van rá mód, így egyszerűbb, és biztonságosabb, mint felbakolni, ráadásul vízszintesen áll a kocsi is.
2013. márc. 21. 07:52
 6/6 anonim ***** válasza:

Nézz körbe a környéken, szoktak lenni vízelvezető árkok.

nekem pont egy ilyen van a ház előtt (sarokház) gyönyörűen rá tudok állni, és beférek a kocsi alá.

2013. márc. 21. 08:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!