Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi a véleményetek jogsi...

Mi a véleményetek jogsi nélküli motorozásról? 15/F

Figyelt kérdés
Sok ismerősöm motorozik így.De többnyire föld úton én és ott motoroznék. mi erről a véleményetek.

2013. márc. 18. 15:36
 1/10 anonim ***** válasza:
35%
Simán mehet szerintem, én 17 éves koromig, amíg meg nem lett az autó jogsim, addig szöcskével is jártam mindenféle földúton, de a rendőrökkel vigyázz, mert engem már nagyon figyeltek, és többször el is akartak kapni, szóval eléggé félnem kellett tőlük.:DDD
2013. márc. 18. 15:41
 2/10 anonim ***** válasza:
15évesen én is így kezdtem Simsonnal. Persze tudtam, hogy nem szabadna, de hát nehogymár ne mehessek, hisz csak földút... Majd egy napon mentem haza és elém fordult egy kocsi, paff átrepültem felette. Hiába ő volt a hibás, mivel nekem nem volt jogosítványom, alapból engem hoztak ki hibásnak. Utána egyből mentem is lerakni az A1et és azóta kizárólag jogsival és rendszámos motorral megyek (közben meglett a korlátlan A is) Szóval szerintem nem érdemes jogsi nélkül menni, de én is a saját káromon tanultam ezt meg. (földút is közútnak számít, csak elzárt magánterületen mehetsz jogsi nélkül)
2013. márc. 18. 15:43
 3/10 anonim ***** válasza:
Pláne ha crossmotorod van, azzal mindegy, mert ha van is jogsid, nem lenne szabad vele még a mezőn sem járni. De a rendőrök falun elnézik általában, ha a földúton motorozol egy kicsit.
2013. márc. 18. 16:20
 4/10 A kérdező kommentje:
Csak a szüleim nem igazán díjazák az ötletet. hogy vehetném rá őket?
2013. márc. 18. 16:52
 5/10 anonim ***** válasza:

Elöbb kezdjed el egy babettával,vagy egy simsonnal.

A babetta azért jó mert ha meghal akkor útközben haza tudsz vele tekerni.

Anno nem tagadom babettával kezdtem jogsi nélkül.Kb annyi lehettem mint Te.Szerintem ülj le a szülőkkel és beszélges velük,kérdezd meg őket hogy mit csinálj azért hogy legyen egy motorod.Nos a szüleid biztos jobban örülnének ha legalább a jogsit leraknád,vennél egy normális bukót esetleg felszerelést.

Amúgy földúton is simán elkap a rendőr és az utána nem lessz olcsó mulatság se neked sema szüleidnek.Elsőre azáért mert anyudék jó vaskos pénzbírságra számíthatnak,másrészt téged is eltilthatnak évekre a jogsi megszerzésétől.Szóval érdemes valamit letenni és akkro normálisan közlekedhetnél.Földutakon amúgy lég hamar tönkre mennek a gépek,szóval oda egyiket sem érdemes használni ha csak nem ktm-ről van szó,de gondolom nincs pénzed ktm-re.

Pénzt tudsz szerezni:gyűjts vasat,fémeket amit letudsz adni a fémtelepeken,vállalj diákmunkát,vagy egy kettő játékodat add el valami netes oldalon.

Üdv!

2013. márc. 18. 19:32
 6/10 A kérdező kommentje:
Csak az a baj hogy megváltoztatták ajogsi korhatárát :(
2013. márc. 18. 20:00
 7/10 anonim ***** válasza:
Akkor vársz egy évet.
2013. márc. 18. 20:12
 8/10 A kérdező kommentje:
Csak az a baj haogy jövőre meg már megint ott vagyok hogy várok egy évet és akkor megcsinálhatom kocsira is amihez meg alapból adják a kismotoros jogsit
2013. márc. 19. 14:47
 9/10 anonim ***** válasza:

Nem változtatták meg a Segédmotor kategória M kategória volt ami megszünt helyette AM Nemzetközi kategória van 14 éves kortól megszerezhető!

Külföldön 16 éves kor után vezethető! :)

2013. márc. 19. 22:41
 10/10 anonim ***** válasza:
A határba motorozzatok nyugodtan, de arra mindig figyeljetek, hogy mást ne veszélyeztessetek! Segédmotorra vizsgázni pénzkidobás. A 'B'-vel úgyis jár.
2013. márc. 20. 07:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!