Hogyan kezdjem a motorozást?
mivel kezdjem ? kismotorral (robogó)
érdemes eljárni vmi tanfolyamra ?
ki miért lett szerelmes a motorozásba?
bátortalan ember is lehet jó motoros ?
mi szól a motorozás mellett , és mi ellene ?
a válaszokat, és a megválaszolásra töltött idődet köszönöm,
Motorozás = Szabadság,..érezni a szabad levegőt arcodon.
Ezt autón nem lehet így érezni.
Hátránya is van,sokkal védtelenebb vagy az autókkal szemben, vagy ha elesel az aszfalt alaposan leszed a bőrödből. A hideg szél az ízületeidet kikészítheti,ha nincs megfelelően védve(térd/kéz),ezért is motornak kevesen télen, észre se veszed szinte a károsodást,csak ha már késő,és fáj.
Én egy robogót ajánlanék kezdésnek, ne apró kerekűt mert azzal minden úthiba durván érezhető és könnyebben is eleshetsz egy nagyobb kátyúban. Ennek éves bizt. díja 4-5 eFt,és nincs nyüg a rendszámozással,átíratással stb.
Mindenképpen kismotort ajánlok kezdésnek, de elsősorban nem robogót. Közel sem ad annyit a motorozás élményéből, mint pl. egy simson, vagy bármilyen hasonló gép, ahol váltani kell, kuplungot kezelni, stb. Én már sokfélét használtam (romet,simson,MZ TS125,Jawa250,ETZ250, Dongó motor,és 2 féle Honda robogó.) A robogót szerettem a legkevésbé. Nem ad akkora élményt, és ráadásul sokkal labilisabb volt, mint a többi. Miért lehet szeretni a motorozást? Ha elkezded, rájösz egyből (jobb esetben). Szabadság érzés, gyorsaság, stb. Sok előnye van, persze hátránya is. Sok esetben gyorsabban eljutsz vele valahova, mint kocsival. Mindeközben persze maga a motorozás élménye a legnagyobb előny :-) Hátránya, hogy nagyon sok paraszt autós van, aki nem veszi figyelembe a motorost, ráhúzódik, nem tart oldaltávolságot előzésnél, stb. Ez nagymotorral már nincs annyira jelen, mert fel tudod venni rendesen a tempót a forgalommal. Ill. ha sokat használod hidegben is, akkor térdizület odalesz.
De szerintem az élmény mindenért kárpótol. Ne hagyd ki.
Én is bátortalan voltam először. Mindenképpen jobb, mintha vakmerő lennél, és egy hét múlva az intenzíven kötnél ki, mert pépesre törted magad egy csúszós kanyarban. Ha megszerzed a kellő rutint, úgyis bátrabb leszel.
Szerintem egy simson jó motor kezdésnek. Nem nagy teljesítményű de ha már biztonságosan tudod uralni akkor akár tuningolhatod is vagy veszel egy erősebb motort pl egy nagytestű robogót.
Tanfolyam nem árt.
Könnyebb vezetni mint egy autót, a váltót pillanatok alatt meg lehet szokni és nagyon nagy élmény az egész. :D
Én még csak 50ccm-es motort vezettem, sajnos nem ültem nagymotoron soha :( de egyszer kipróbálnám hogy milyen lehet.
Én 17 éves koromban kaptam egy autót és most vagyok 18 azóta mindennap autóval járok és van robogóm is de nemmertem még menni vele itt budapesten.Amugy 50cm3ről van felspécizve 75re.ugyhogy megy 90et.Most hétvégén bejöttem a barátommal a városba éss nagyon jóvolt.nem olyan vészes amilyennek sokan elkönyvelik.igaz nemsok autós húzodott le dee sokkal gyorsabb vele a haladás éss tökélvezet.csak ajánlani tudom mindenkinek.Ezentúl iskolába motorral megyek,de viszont egy kérdés:
Szerintetek aki mindig motorral jár csak elesik egyszer nem?Nézzétek meg a pizzafutárok robogóit.
Tiszta durva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!