Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A1 jogosítvány záradék?

A1 jogosítvány záradék?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Olvastam, hogyha A1-es jogsit robogóval (sok autósiskolának csak robogója van 125-ben) teszed le akkor kerül egy záradék a jogsiba hogy nem vezethetsz váltós motort csak automatát.

Ez igaz?

2013. márc. 16. 20:50
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Harkonnen, te tényleg ilyen kib*szott korlátolt vagy?!

Belinkelik neked a jogszabályt, belinkeled te magad a jogszabályt, össze vissza lepontozod a jó válaszokat és még mindig értetlen vagy?!

Igen, bejegyzik. És nem, azért nem láttál még ilyet, ugyanis Magyarországon a tanulóautók és tanuló motorok 99,9%-a KÉZIVÁLTÓS - pont azért, mert ha kéziváltón vizsgázol vezethetsz bármit, míg fordítva nem!

Jártam már pár autós és motoros iskolában - minden kategóriából van jogosítványom - de még SMKP_n kívül soha sehol nem láttam se automata motort se automata szgkt. Sőt, még a D és E jogsikat is kézi váltón oktatják, pedig manapság már szinte minden busz és nehézkamion automata!

2013. márc. 17. 10:45
 12/13 anonim ***** válasza:
Én szerintem ha valaki lerakja 125ccm-re a jogsit az nyugodtan tanuljon meg váltós motoron!Robogón lerakni?
2013. márc. 17. 11:51
 13/13 anonim ***** válasza:

Nekem is van mindenre jogsim az M kategóriát annó 14 évesen tettem le 2001 ben.

És automata robogó volt a jogsim nincs lekorlátozva a többit A1 , A, B, C, CE, D, Kategóriát természetesen váltóson csináltam a BKV nál annó 2009 ben kezték a jogsikat lekorlátozni aki autómata váltós buszon vizsgázott csak autómatára volt jó aki 2008 ban csinálta a jogsit a BKV nál annak nem korlátozták le teljes értékű jogsit kapott..

Ennyit tudok ezt az EU vezette be annó! :))

Mondjuk ezt jogosnak tartom mert más egy váltós gépen és más egy autómatán dolgozni tanulni mindenféle képen én is azt javaslom hogy váltós kocsin motoron vizsgázom mert csak úgy kap teljesértékű jogsit és nem árt ha az ember megtanulja ezt is! :)

2013. márc. 17. 18:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!