Autó alján hegeszteni kellene mert eléggé szét van rohadva. Milyen pálca kell hozzá vagy mennyivel lehet hegeszteni ami nem égeti szét?
Ha annyira tudni akarod a rendes neve nem co hegesztés hanem védőgázos hegesztő berendezésnek hívják kell egy hegesztő gép abba kell egy tekercs elektróda és persze a co palack ami majd a védő gázt.
És ha már annyira fen akadtál a co-on akkor mondok én is valamit a villany trafót sem annak hívják hanem hegesztő gépnek hivatalosan most már remélem jobban érzed magad :)
Én mindennel tudok hegeszteni,kivéve lézerrel.
Nem hiába írtam hogy trafóval is meg lehet kókányolni.
Én is szakmabeli vagyok!
Még mindig rossz! :)
Fogyóelektródás védőgázas ívhegesztés
Miért én is csak bohóckodok nem vagyok sértődős most azt vártam hogy nekem ugrasz !!! De nem jött össze :)
Hát én a suliban védőgázos hegesztőnek nevezte a mester de mind egy mert mióta kin vagyok azóta csak CO :)
De ha taknyolni akar a kérdező akkor mind egy lenne ha csak a lukat befoltozná egy nagyobb lemezzel és oda szegecselné és nem kell trafo val izé hegesztő géppel kínlódni :)
Mondjuk és is láttam már olyat hogy sima fogyóelektródás ívhegesztővel hegesztettek vékony(kb 1mm-es)lemezt.
Mondjuk annak a gépnek az ára 6 számjegyű volt, meg a pálca sem éppen a legolcsóbb. De szép lett a végeredmény.
Persze védőgázossal egyszerűbb lenne megoldani.
1-es lemezt bármikor lehet hegeszteni"trafóval" :)
Elméletileg a pálca vastagságot a lemez vastagságához kell választani,mivel váltóáramú ívhegesztőről beszélünk az csak rutilos meg celuózalapú elektródákat tud elhegeszteni,rutilosból is az ha jól emlékszem az ER23 az egész jó.Rálapolással simán be lehet foltozni egy lyukat csak annyi hogy vastagabb legyen a lemez amiről ráolvasztjuk a vékonyabbra,így csak az olvadék folyik rá és úgy hogy pont jó lessz.Gyakorlatban én ezt nagy árammal végigheftelgetném.
A legvékonyabb anyag amit hegesztettem az 05 inox dobozka volt.Nos itt sem mindegy hogy milyen pozícióba hegeszted ,és hogy hogyan mert meglátszik rajta hogy meghúzza a hő egy picit.Próbáltam volna vékonyabb anyagot is hegeszteni csak hát az üzemben ez volt a legvékonyabb.
Visszakanyarodva a témához a popszegecselés is egy jó verzió csak ott annyi hogy jól ki kell kenni valami szigetelő anyaggal,és nem tudom hogy műszakin ilyesmikre mondanak e valamit,vagy nem is nézik az alvázat?
na ha ennyire érdekel az elektróda típus cellulóz bázikus rutilos bevonatúak vannak
Itt meg aza probléma hogy apadlólemezek az autóknál nagyon vékony és a sima villanyos hegesztővel nehéz meghegeszteni mert úgyis kilukassza az ember akár mennyire is levesszük az ampert akinek meg nincs gyakrlata benne kár is belefognia mert egy két mm-res lemezeket nem olyan egyszerú hegeszteni a natur ívhegesztő gépeket nem erre ilyen minkákra találták ki
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!