Milyen felszerelés kell egy nagyobb moorhoz?
Mos tervezek venni egy 250-es MZ-t vagy 559-es Jawa-t. Milyen ruha kell rá? Vagy milyen kiegészítő?
Eddig Simsonoztam, de ot csak sisakot vettem fel, e gondolom 90-nél más az élet, mint 40-nél.
Szóval a kérdés az, hogy összességében mi kell a mooron és sisakon kívül?
kesztyű, az nagyon fontos
meg ha nem csak városban mész, akkor nem árt különböző protektorok sem, pl. gerinc, térd
de még városban sem árt, de elm. nem mész sokkal, szval nem annyira muszáj...
Kelleni csak egy sisak kell.
A többi csak erősen ajánlott.
És 40-el is törheted magad össze úgy mint 90-el. Szóval ez sem kifogás :)
Szóval protektoros nadrág, kabát, kesztyű, és egy csizma. Vagy legalább magas szárú bakancs. Persze a normális, állvédős sisak mellett.
Jaja, amit az előző írt, azok.
A kesztyű védje a csuklódat is, ha lehet.
Amúgy 5-tel, gyalog is eléggé meg lehet sérülni (megfelelően rücskös, lejtős úton elesve, nem is gondoltam volna), motoron inkább rendesen beöltözöm, mindig, mindenhol. Nyitott sisakot sem vennék fel, de engem nem is zavar a zárt.
A sisak, a protektoros kabát és a csizma is megvédett már az idők folyamán.
Motoros ruhát én is, a párom is vettünk alig használtan, ugyanaz volt, mint a motorommal, valaki pici motorozás után szakított a párjával és az adott cucc feleslegessé vált tip-top állapotban... No, az ilyet nagyon megéri megvenni, ha jó a méret, jó helyen vannak a protektorok ésatöbbi.
Ja, kabát és nadrág is létezik szellőzőkkel, de lehet élni anélkül is. Boltban sem szoktam odáig lenni a választéktól, főleg méretben.
Sisakot az ember nem vesz használtan, szerintem csizmát is csak használatlan nem boltit, a párom olyantól vette, aki kapta, de neki nem kellett :D Van ilyen is. A motoros csizma jó dolog, tartja és védi a lábat, került már a motor alá a lábam, megéreztem, de nem lett baja, igaz, a sebesség pici volt, a motor pedig csak 167kg teljesen megtöltve.
Viszont gyalogolni nem tudok benne, párszáz méter után tör. Nem arra való, úgyhogy ha nincs hely és kirándulunk, inkább bakancsban megyek, de még inkább csinálok helyet, felpókozom a hátsó ülésre vagy valami. A párom egyszer kénytelen volt motoros csizmában lenyomni egy teljesítménytúrát, végülis kibírta, úgyhogy ez a tulajdonság változó.
Kesztyűt szerintem nem muszáj drágán venni, hacsak nem télit, pláne fűthetőt akarsz, annak ára van. Nekem egy nyári, protektoros, csuklóvédelemmel ellátott darabom van, nem volt sok - s az én döntésem alapján nekem elég.
Köszönöm a válaszokat.
Tavasztól őszig motorozok, ha fázok, már inkább a buszt választom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!