Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Egy 2T 50-es blokk komplett...

Egy 2T 50-es blokk komplett felújításon esett át, nagy a kompresszió. Tisztán mehet etanollal? (68as fúvóka)

Figyelt kérdés
2013. márc. 14. 16:39
 1/7 anonim ***** válasza:
Ugye nem olaj nélkül gondoltad az etanolt?
2013. márc. 14. 16:45
 2/7 A kérdező kommentje:
önolajozó és repsol olajat kap tehát ilyen gond nincs.
2013. márc. 14. 17:00
 3/7 anonim ***** válasza:
1-2 dl benzinben old fel az olajat majd keverd hozzá az etanolhoz így nem fog kioldódni belőle ;) és biztos hogy kenni fog
2013. márc. 14. 17:28
 4/7 anonim ***** válasza:

Az a gond hogy a 2t olajok nem oldódnak rendesen etanolban.

Tehát én nem használnám így, főlen nem bejáratós időszakában ,ahol különösen fontos a megfelelő kenés.

Ha nagyon etanollal akarod hajtani akkor keverd 50-50%-ba mondjuk benzinnel. Abban már fel tud oldódni (bár ha keverthez öntöd az olajat akkor sem oldódik könnyen)

Legjobb ha úgy csinálod hogy pl 1 liter benzinhez öntesz 2 literhez való olajat, aztán miután összekeveredett mehet bele az 1 liter etanol.

Meg persze ebből több kell mint benzinből a kisebb égéshője miatt. Szóval nagyobb fúvóka, meg a gyújtást se márt hozzáállítani.

2013. márc. 14. 17:53
 5/7 A kérdező kommentje:
Annyira nem akarom, vagyis nem életcélom hogy etanolt használjak.
2013. márc. 14. 19:02
 6/7 anonim ***** válasza:
Én a babettát használtam anno etanollal de csak bejáratás után. Elkevertem az olajat fél liter benzinbe amikor jól eloldódott ráöntöttem az etanolt azt bele a tankba :P . Soha nem volt gondom vele és a gumi alkatrészeket sem eszi meg . Ha lehörög gázadásra akkor a levegőcsavart kell beljebb tekerned amíg jó nem lesz aztán ha nagyon alacsony az alapjárat akkor kicsit adsz neki nagyobbat
2013. márc. 14. 22:09
 7/7 anonim ***** válasza:
Az etanol borzasztóan rossz kompressziótűrése és a nagy kompresszió nem lesznek jó barátok...idő előtt be fog gyulladni a keverék, és nem biztos hogy a hibás működésből adódó erőket a forgattyús hajtómű hossuú távon tolerálni fogja...
2013. márc. 15. 12:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!