Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Véleményetek szerint mennyire...

Lsandor kérdése:

Véleményetek szerint mennyire fontos felszereltség az ESP?

Figyelt kérdés
Autó vásárlás előtt vagyok és nagyon sok autót nézegetek, nem tudom eldönteni, hogy milyen nagy fontosságot tulajdonítsak az ESP-nek. Véleményetek?
2013. márc. 13. 08:32
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

Van aki azt mondja, hogy mindenféle kütyü nélkül kell tudni vezetni Jogos valahol.

Most én is így keresek: ABS, ESP, ASR, Min 6 légzsák.

HAvi 1000-1400 km között vezetek nem felszerelt autót (céges), de a sajátomban szeretem ha minden biztonsági megoldás benn van, amit a pénztárcám elbír.Lehet sosem fog közbeszólni,de lehet csak egyszer és akkor a saját, vagy más életét menti meg.

5 vagy 6 sebesség.6. sebességet erősebb autókba raknak, éppen azért hogy pl autópályán 140-nél 5.ben ne 3500-at forogjon a motor, hanem csak mondjuk 2400-at, ezáltal halkabb, komfortosabb, nem mellékesen kevesebb eszegethet, és a motor is kevésbé kopik.

2013. márc. 13. 10:09
 12/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ, tetszik :) Ford Mondeo van 5ös, meg 6os váltóval, de mind két esetben 2000es motorról van szó
2013. márc. 13. 10:28
 13/21 anonim ***** válasza:
29%
Én az egyszerűséget szeretem,minél kevesebb elektronika legyen a kocsiban. Ha jó műszaki állapotban van egy kocsi akkor simán lehet vele biztonságosan közlekedni,mindenféle kütyü nélkül.Ezek az extrák csak arra jók hogy legyen mi elromoljon a kocsiban. (Magánvélemény)
2013. márc. 13. 10:42
 14/21 anonim ***** válasza:
igen, minél kevesebb a kütyü, annál kisebb az esély, hogy a kocsi beáll.De ma már fiatal autót elektronika nélkül szinte lehetetlen venni.
2013. márc. 13. 11:34
 15/21 A kérdező kommentje:
Hát ez is igaz :) De ha vesszük például az ABS-t akkor egyáltalán nem mondhatjuk rá, hogy jobb nélküle
2013. márc. 13. 11:54
 16/21 anonim ***** válasza:
22%

Nekem abs sem kell személykocsira,kamionoknál jó ha van,mert ott sok tengely van és nem lehet közvetlenül érezni,hogy mikor csuszik meg a pót.

S uj ató sem kell,egy uj ató árának töredékért felujitok egy régi nekem tetsző tipust és még csomó ideig autózok vele.

2013. márc. 13. 12:02
 17/21 anonim ***** válasza:
85%

"kamionoknál jó ha van,mert ott sok tengely van és nem lehet közvetlenül érezni,hogy mikor csuszik meg a pót. "

Szerintem látni, hallani és érezni is.

Én is ESP párti vagyok.

2013. márc. 13. 16:08
 18/21 gomzoli ***** válasza:
96%

Lehet, hogy tévedek, de úgy tudom, hogy 1-2 éve már az összes újonnan eladott autóban kötelező alapfelszereltségnek számít az ESP, akárcsak az ABS (ez utóbbi immár 8-10 éve), legalábbis az EU-ban.

Az én véleményem is abszolút amellett van, hogy az elérhető maximum legyen az autóban a biztonsági felszerelésekből. Persze vannak olyanok is, akik szerint még a bizt. öv is egy felesleges szar, és elmesélnek valami sztorit, hogy valaki azért úszta meg a balesetet, mert "ki tudott repülni" az autóból, stb., és akik szerint ez a férfiatlanság és lúzerség beismerése, sőt a pancser bénázás netovábbja, ha valaki ragaszkodik ezekhez a felszerelésekhez. Szerintem ezek nem "női dolgok", és nem a béna sofőrök helyett cselekvő gépi megoldások, mint pl. az automatikus parkolóba-tolató-kormánytekerő funkció.

Bárkivel, sőt, mindenkivel előfordulhat, és elő is fog fordulni, mégha észre sem veszi, hogy egyszer hibázik. Elbambul, és későn fékez, mondjuk egy kanyar közepén, és nagyot sóhajt, mert sikerül fél méterre a kocsisor mögött megállnia, ráadásul "meg tudta fogni" a kocsi megcsusszanó elejét egy ellenkormányzással. Azt még esetleg észrevette, hogy kicsit megropogtatta az ABS a lába alatt a fékpedált, de például az elektronikus fékerőelosztó működéséről fogalma sem volt.

Látni a youtube-on is jópár videót az ESP-tesztekről, hirtelen kikerülő manőverekről, hogy borul-e a kocsi, vagy nem. Hogy keresztbe csúszik-e irányíthatatlanul, vagy nem. Gondolom, aki nyáron fölöslegesnek érzi az ESP-t, télen meg kikapcsolja, még soha nem látott az út szélén ácsorgó őzet, vagy vaddisznót... Vagy hirtelen cikkcakkban eléjekanyarodó, lámpával és egyéb biztonsági felszerelésekkel nem foglalkozó Biciklis Jóska bácsit...

Tehát szerintem fontos.

2013. márc. 13. 19:26
 19/21 A kérdező kommentje:
Nagyszerű gondolat. Én is biztonsági párti vagyok. Személyes véleményem szerint aki nem köti be az övét az csak menőzik, amibe könnyen belehalhat. Biztonsági felszereltségből az ABS, ESP, elektronikus fékerő-elosztó ezeket tartom fontosnak, na meg persze a légzsákok. Szerintem is sokat jelenthet egy egy helyzetben ezeknek megléte
2013. márc. 15. 07:56
 20/21 szántóvető ***** válasza:
ABS és biztonsági öv nagyon fontos.Az ESP veszélye abból is fakad hogy-ahogyan a 18-as válaszoló is utalt rá-nem biztos hogy a sofőr észreveszi hogy a rendszer beavatkozik.vagy ha észreveszi nem foglalkozik vele mert megbízik a technikában.a veszélyérzete csökken,felbátorodik aztán eljön az a pillanat amikor túlvállalja magát.
2013. márc. 15. 08:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!