Holnap után forgalmi vizsgám! Hogyan próbáljak meg lenyugodni? /2. vizsgám/
Első vizsgán annyira izgultam, és ideges voltam h elindulás után pár perccel annyira remegett a lábam, hogy lecsúszott a kuplungról, és lefulladtam. Meg is volt az első hibapontom.. De aztán a vizsgabiztos mondta h nyugodjak le, ne kapkodjak, így sikerült is lenyugodnom nagyjából, utána az oktatóval beszélgettek egész végig, így már teljesen lenyugodtam. DE a vége felé épp az órára néztem, 52 percnél tartottunk a 60-ból, erre meg sajnálatos módon elkapkodtam a dolgokat, és a sávváltásnál nem jeleztem és nem tekintettem körül, meg is buktam az uccsó 8 percben, már amikor vissza kellett volna vinni az autót. Utána megkaptam a minősítőlapot, amin apró hibák miatt összejött 7 hiba pont,, ami jó is lett volna ha nem b*szom el a végén.. Mert ugye az olyan hiba volt, ami egyből sikertelenséget okozott...
Utána már úgy voltam vele hogy feladom az egészet... de csak meg gondoltam magam, és felvettem +9 órát, és meg próbálom újra.. eddig úgy álltam hozzá hogy úgy is sikerülni fog, nem fogok izgulni, erre ma már teljesen "bezsongtam", hogy milyen lesz a vizsga kimenetele... :( Valahogy lekéne nyugodnom, de hogyan? :(
Sávváltásnál nem jelezni és nem körültekinteni... még mindig jobb ha a vizsgabiztos büntet mint egy nyergesvontató. Ez elég nagy hiba egy vizsgán.
Vizsgán ne nézd az órát, nincs értelme. Felesleges stresszhatás, mert akkor arra fogsz koncentrálni, nem közlekedésre.
Mi jár a fejedben amikor vizsgázni mész? Mitől izgulsz? Forgalmi vizsgának nincs semmi tétje, a legrosszabb ami történhet, hogy kb két hetet kell várni a következőre na meg a vizsgadíj. De ezen kívül, semmi. Nem tiltanak el további vizsgáktól, nem jelenik meg a jogsidban, hogy csak 2.-ra sikerült. stb.
Ne problémázz rajta! Úgy fogd fel, mint egy laza délelőtti kiruccanás a városba. TE vezetsz. Minden úgy történik ahogy TE akarod. Az oktató a GPS a vizsgabiztos meg poggyász :)
Ismeretlen utakon nem fogtok menni, a gyakorló útvonalak megegyeznek a vizsgán bejártakkal. Ennek ellenére nyugodtan mehetsz lassan, 50 helyett 40, 70 helyett 55, stb. Majd kapsz ezért egy hibapontot, "lassú haladás", ellenben bőven lesz időd mindent előre eltervezni, nyugodtan kivitelezni.
A körültekintés nélküli sávváltásról meg: belegondoltál mi történt volna, ha egy motoros halad melletted éppen? Szerencsétlent meggyilkolod és egy életen át járhatsz pszichológushoz. A közlekedés autóval nem játék...
Ezt nem azért írtam, hogy megijesszelek, hanem, hogy ezt fejben tartva, kimérten közlekedj mindig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!