Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Az alábbi koccanásban szerinte...

Az alábbi koccanásban szerintetek ki a hibás?

Figyelt kérdés

Délutáni,komor időjárás,de még világos van.

Egy kocsin nem működtek a féklámpák,a mögötte lévő nekiment pirosnál,mert nem fogta fel mennyire lassít/áll meg.

Ez csak elméleti kérdés,velem fordult elő,hogy éppen hogy sikerült fékeznem időben.Kis híján nekimentem.

Összevesztünk a kocsiban,hogy mindenki szerint én vagyok 100%-ban a hibás-pedig rendes tényleg hosszú követési távolsággal mentem-hiszen csak így tudtam megállni még úgy is,hogy fogalmam sem volt róla,hogy ő hirtelen fékezett!

Szerintetek?

2013. márc. 9. 10:13
 1/4 anonim ***** válasza:
35%
Az a hibás aki hátul van! Lényegtelen , hogy az elől lévőnek működött-e a féklámpa. Neked kell követi távolságot tartani és adott esetben egy hirtelen fékezést is kivédeni.
2013. márc. 9. 10:22
 2/4 A kérdező kommentje:
Persze,de ha még csak fel sem villan a lámpája,nem feltétlenül tudom bemérni,hogy mennyivel lassított (mármint,ha látom hogy fékez,könnyebb) és azt hogy hirtelen megállt azt egy sima szürke autónál csak úgy észrevenni szerintem nem a legegyszerűbb.
2013. márc. 9. 10:28
 3/4 anonim ***** válasza:
62%

Ez már egy bonyolultabb kérdés.

Nem egyértelműen te vagy a hibás. Ha egyhelyben áll, és úgy dörrentesz bele, az más tészta, de ha lassítás közben mész bele, akkor nem lehet a követési távolságra fogni, főleg egy hirtelen fékezésnél, mert nem működött a féklámpája, ami nélkül pedig nem vehetne részt a forgalomban.

2013. márc. 9. 10:29
 4/4 anonim ***** válasza:
45%

Teljesen mindegy hogy neki nem működött a féklámpája, akkor is te vagy a hibás ha hátulról belemész. Őt csak azért büntethetik meg mert nem működött a lámpája, téged meg baleset okozásáért büntetnek meg mert nem a látási viszonyoknak megfelelően közlekedtél.

Hasonló koccanásoknál csak abban az esetben büntethető az elöl lévő autó ha pl. előzés után féktávolságon belül bevág eléd és ráfékez.

2013. márc. 9. 10:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!