Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Rendőr elkaphat ha?

Roland14 kérdése:

Rendőr elkaphat ha?

Figyelt kérdés
Nos, arról lenne szó, hogy ha az út szélén tolom a cross motort(Motor nincs beindítva, nem ülök rajta)akkor megbüntethet-e?
2013. márc. 7. 15:46
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
50%

Nekem még úgy tanították, hogy a motort toló személy is vezető. Aztán lehet ez változott azóta.

Ill. mintha láthatósági mellényt is kéne venni, ha főúton tolod.

2013. márc. 7. 17:06
 12/21 anonim ***** válasza:

A bemásolt jogszabály egyértelmű. Akinek nem, kérjen meg valakit, hogy értelmezze a jogszabályt.

Egyébként az autó tolása rendkívüli eseménynek számít. Míg egy motort lépten nyomon tol az ember.

Pl: behajtani tilos táblával határolt övezeten belül megbüntetik az ott hagyott motort. Mert ahhoz, hogy odakerüljön, be kellett vezetni. És mivel a tolás is vezetésnek számít, mivel nincs benne a kivételek között, így jogos is.

2013. márc. 7. 17:09
 13/21 anonim ***** válasza:
2005-ben értelmezték a jogszabályt... ha már azt kérted, hogy valaki értelmezze.
2013. márc. 7. 17:13
 14/21 anonim ***** válasza:
48%
És ha a Fekete Laci hóna alá csapja a motort és úgy viszi be, hogy kereke sem éri a földet?
2013. márc. 7. 17:14
 15/21 anonim ***** válasza:

[link]

Ezt még javaslom a KRESZ könyv mellé.

2013. márc. 7. 17:20
 16/21 anonim ***** válasza:

Ebben ez áll:

"A KRESZ értelmezése a joggyakorlatban" című kiadványok szerint "Nem minősül vezetőnek: A kerékpárt, a segédmotoros kerékpárt, a motorkerékpárt és a gépkocsit toló személy, mivel nem rendeltetésszerű használat közben irányítja a járművet."

2013. márc. 7. 17:24
 17/21 A kérdező kommentje:
De, nincs jogsim (14 éves vagyok), és cross motorra alapból kell bukó... Nem kocsit akarok tolni xD
2013. márc. 7. 17:37
 18/21 anonim ***** válasza:

Szerintem ha 14 évesen az úton tolod a krossz motorod a rendőr ígyis úgyis hazáig rugdal. Amúgy teszem hozzá nagyon helyesen.

Apád tudja, hogy motorozol? Ha igen, üzenem neki, hogy vagy vigyen pályára vagy nézze meg, hogy nem vagyok-e a kút alján.

2013. márc. 7. 18:22
 19/21 A kérdező kommentje:
Apám még bíztat is. Aki nem tud motorozni, az jóhogy elesik vele!! Természetesen féltenek a szülők, de legalább elfogadják hogy én ezt akarom csinálni. Pálya nincs a közelünkbe, szóval marad az itteni terep.
2013. márc. 7. 18:27
 20/21 anonim ***** válasza:
68%

én szerintem meg csak segédmotort lehet tolni közúton, nagy motort csak akkor tolhatsz ha van hozzá jogosítványod, én így tudom,

de ezt az infót erről az oldalról szedtem, mert volt már hasonló kérdés

2013. márc. 7. 20:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!