Befújtam PREVENT szilikonnal az autogumit. Remélem nem ártottam neki? szépnek szép, de nem fog ártani a futásteljesitménynek?
nem árt neki de létezik speciális gumiápoló is:
Van arra a szlikonnál jobb pl. a Förch abroncsfény ápoló habja, szép fekete lesz tőle a gumi és ápolja is
Én is ezt használom.
A futófelületet nem szoktuk befújni semmivel. Akkor sem, ha csúnya. Csak az oldalfalat szabad bántani. De ha már szilikonozásnál tartunk: az utastérben a kormányt, a pedálokat, a vezető gumiszőnyegét (ha van), illetve a sebváltógombot és a kézifékkart sem szabad szilikonos ápolóval befújni. Ha mindenáron ápolni akarod, akkor szilikonmentes készítmény kell hozzá.
Hogy miért kell ilyen óvatosan bánni a szilikonnal? Nos, van neki egy tulajdonsága, ami néha jó, néha rossz: jól ken az a mocsok. Ez igen jó, mikor a csocsóasztal tengelyét fújod be vele, de a gumin már nem annyira előnyös.
Persze az oldalfalon ez nem lenne zavaró, de így, a futófelületen annál inkább. Na de nem történt katasztrófa, mert előrelátó voltál és legalább utólag kérdeztél. Ha még előrelátóbb lennél, akkor előre kérdeztél volna, de nyugtasson meg a tudat, hogy az autótulajdonosok durván felénél így is sokkal előrelátóbb vagy.
(én meg néha szóismétlésbe keveredem, de oda se neki)
Jelenleg jobban csúszik a gumid, mint kellene neki. Erre az a megoldás, hogy kiállsz az udvarból és a környező utcákon lassan, a hirtelen gyorsításokat és fékezéseket kerülve megteszel pár száz métert. Ettől vélhetően lekopik a szilikonréteg. Utána meg lehet próbálni intenzíven gyorsítani, fékezni és kanyarodni. Ha nem csúszkál a kelleténél jobban az autó, akkor nyugodt lehetsz: lekopott a szilikon, van tapadás. Ha nem jó az eredmény, úgy közlekedik a gépjármű, mint disznó a jégen, akkor az első lépést kell megismételni.
Legközelebb pedig légy szíves, hagyd békén a futófelületet. Elhiszem, hogy így sokkal szebb, de nem biztonságos. Ráadásul nincs is sok értelme annak, hogy befújd, mert pár száz méter alatt teleragad porral, aztán csúnyább lesz, mint előtte volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!