Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Honda Civic, motorféknél...

Honda Civic, motorféknél alacsony fokozatban miért rángat?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy valakinek van-e tapasztalata hasonlo problémával ami nekem van.

A jelenség a következő: Az autoval megyek lassan, 2000-2500 ford. egyes sebességbe. Kereszteződéshez közeledek igy elveszem a gázt. Ilyenkor egy idő után ahogy a motor elkezdi fékezni az autot kb 1500-1800 fordulatnál az auto elkezd előre hátra lötyögni/rángatni. Nem a motor fulladozik. még bőven eshet a fordulat ugy 600-700ig van ereje.. kettesbe váltásnál is hasonlo problémám van, kettesbe csak ugy tudom tenni az autot, hogy ne rángasson, hogy kihuzom vagy 3500as fordulatig (amit rohadtul utálok mert emellé iszonyat érzékeny a gázpedál és nem indikolja semmi hogy hirtelen gyorsuljak) és emellé igen gyorsan váltok... Lehet, h én vagyok nagyon béna és öregurasan vezetek.. De más autoknál nincs/nem volt problémám... Olyan érzésem van mintha a motor tul hamar elveszitené a fordulatot amikor nem adok gázt...valakinek van ötlete? Olvastam már sokféle forumot hasonlo problémákrol, ahol szobajött már gyujtás, komplett hazjtáslánc, gömbcsuklók de nemtudom hogy lehetne kideriteni, hogy nálam mi okozza... Sajnos külföldön vagyok és elég drága még egy vizsgálat is(kb 60€/óra) mindenféle ötlet érdekel. köszönöm..

2013. márc. 4. 14:43
 1/6 anonim ***** válasza:
kompresszió...
2013. márc. 4. 15:31
 2/6 anonim ***** válasza:
Astráknál például ez tipikus jellemző ha az EGR szelep eltömődik,illetve meghibásodik.
2013. márc. 4. 17:47
 3/6 A kérdező kommentje:
ha a kompresszio rossz azzal egyutt jar h eszi a motor az olajat? egy cseppet se eszik egy ev alatt. nem is fustol, 84000 km van benne elvileg de a hangja alapjan is. koszi.
2013. márc. 4. 18:30
 4/6 Pete88 válasza:
Ez engem is erdekelne..nalam se johet szoba a kompreszzio,sem hasonlo...
2015. júl. 24. 23:46
 5/6 A kérdező kommentje:
sajna a mai napig nemtudom de ha tobben ulunk benne akkor nemtudom sose megmutatni senkinek. :)
2015. júl. 27. 21:52
 6/6 Pete88 válasza:
Nekem foleg akkor rangat kicsit,mikor 1 vagy 2esben megyek,elveszem a labam a gazrol es amikor ujra nyomnam akkor rangat,szerintem jobban mint kene,nem erzem stabilnak ezekben a sebessegekben,de ha kideritem miert,megirom...:)
2015. júl. 28. 21:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!