Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ha külföldről behozatok egy...

Ha külföldről behozatok egy autót mondjuk egy német rendszámú német gyártmányú autót akkor azzal lehet itt közlekedni? Mert néztem külföldön sokkal jobb állapotú autókat is ki lehet fogni.

Figyelt kérdés
Csak ugye van regisztrációs adó amit elkéne intézni ugye az meg elég sok pénz. A rendőr ha megállít akkor mivan? Vagy ezt büntetik? Pont a mai nap láttam egy jobbkormányos angol kocsit amint egy magyar kérdezi,hogy hogyan tud eljutni ide vagy oda. Vagy ő idáig megúszta?:)
2009. szept. 11. 20:42
 1/4 anonim ***** válasza:
Külföldi rendszámos autóval 60 napig lehet idegen országban tartozkodni, ha annak a rendszámot kiállító országban a müszakija biztosítása és adója rendezve van. Ezt a 60 napot az ország elhagyásával meg lehet szakítani és újra kezdődik ha az autó az országba újra belép. Az Angliában dolgozó magyar vendégmunkások gyakran birtokolna angol rendszámos autót és esetleg azzal mennek haza szabadságra. Én is igy tettem:)))))
2009. szept. 11. 21:16
 2/4 anonim ***** válasza:
2009. szept. 11. 23:33
 3/4 anonim ***** válasza:

Igen, de ez csak amolyan elvi szabály, mert itt manapság unión belül aztán bizonyítsa be aki akarja, hogy honnan is indul aza 60 nap? Ismerek én olyat akinek évek óta itt van a francia rendszámos kocsija, na és ?

Bár annyit hozzá tennék, oké. reg adó stb, de azért meglepően magasak ám úgymond nyugaton is az autófentartási költségek ... nekem volt, de megszabadultam tőle, hét csak a kötelező biztosítás a magyar díjak többszöröse. Oké, nekik nem gond, de magyar fizetésekhez képest durva. Úgyhogy gondold meg!

Na most azt én s etudom, hog ylétezik még az a jogszabály, hogy külföldi rendszámos autót magyar állampolgár nem vezethet? Mert úgy tudom régen volt ilyen hülyeség, de nemntom ma ez hogy van.

2009. szept. 12. 05:51
 4/4 A kérdező kommentje:

A gyakorlatban ez nem létezik úgylátom már! :)

Viszont a költségeken akadtam fent kicsit amit emlitettél is. Csak tudod azért itt magyarországon,magyar utak,morál,vezetési technika miatt olyanok a használtautók, igaz kilehet fogni tipi topit,de ritka. Több ismerősöm is hozott be kocsit kintről,megmondták az árát és majdnem leköptem a 4 millás yarisom. És ezután gondolkoztam el,hogy akkor énis belevágnék. Az utcánkba is ittvan egy maximum 3éves 730as bmw fullextrásan német rendszámmal idén lesz 1 éve.

2009. szept. 13. 22:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!