Ha külföldről behozatok egy autót mondjuk egy német rendszámú német gyártmányú autót akkor azzal lehet itt közlekedni? Mert néztem külföldön sokkal jobb állapotú autókat is ki lehet fogni.
Igen, de ez csak amolyan elvi szabály, mert itt manapság unión belül aztán bizonyítsa be aki akarja, hogy honnan is indul aza 60 nap? Ismerek én olyat akinek évek óta itt van a francia rendszámos kocsija, na és ?
Bár annyit hozzá tennék, oké. reg adó stb, de azért meglepően magasak ám úgymond nyugaton is az autófentartási költségek ... nekem volt, de megszabadultam tőle, hét csak a kötelező biztosítás a magyar díjak többszöröse. Oké, nekik nem gond, de magyar fizetésekhez képest durva. Úgyhogy gondold meg!
Na most azt én s etudom, hog ylétezik még az a jogszabály, hogy külföldi rendszámos autót magyar állampolgár nem vezethet? Mert úgy tudom régen volt ilyen hülyeség, de nemntom ma ez hogy van.
A gyakorlatban ez nem létezik úgylátom már! :)
Viszont a költségeken akadtam fent kicsit amit emlitettél is. Csak tudod azért itt magyarországon,magyar utak,morál,vezetési technika miatt olyanok a használtautók, igaz kilehet fogni tipi topit,de ritka. Több ismerősöm is hozott be kocsit kintről,megmondták az árát és majdnem leköptem a 4 millás yarisom. És ezután gondolkoztam el,hogy akkor énis belevágnék. Az utcánkba is ittvan egy maximum 3éves 730as bmw fullextrásan német rendszámmal idén lesz 1 éve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!