2 Polusú gyertyákkal többet eszik az autó?
Figyelt kérdés
Pár embertől hallodtam már,hogy ha kicserélem a régi gyertyákat 2 polusúra,akkor sokkal többet fog enni stb.... Igaz ez?#2 pulusú gyertya
2013. márc. 1. 16:15
1/5 szántóvető válasza:
ekkora butaságot még nem hallottam.az üzemanyag mennyisége adott,az nem változik meg csak azért mert 2 vége van a gyertyának.kb 15 éve vettem 4 pólusú bosch gyertyát egy karburátoros audiba,változást nem észleltem semmilyen téren.
2/5 A kérdező kommentje:
Énis hülyeségnek tartom,mert az üzemanyag tényleg adott,és a gyertya csak az égetésbe vesz részt. Csak azért kérdeztem,mert ár ma a 3. ember mondta hogy többt eszik,és elbizonytalanodtam :) Köszönöm a választ!
2013. márc. 1. 16:26
3/5 anonim válasza:
Nem fog többet enni. Sőt, ha megszakítós gyújtásod van, még csökken is a fogyasztás, mert kétpólusú gyertyákkal lehet, hogy be sem indul többet. A két- és többpólusú "repülőgyertyák" (nem tudom, ki nevezte el így, de sokaktól hallottam már) a modern, nagy teljesítmény
elektronikus gyújtásokhoz valók, a gyengébb gyújtásrendszerek teljesítménye sokszor kevés ahhoz, hogy átugorjon rajtuk a szikra.
4/5 A kérdező kommentje:
Kicseréltem,még talán a gyári 1 polusú gyertyák voltak benn. Most nem ugrál a kocsi gyorsuláskor,az alapjárat nem ingadozik,sokkal jobban megy most a 2 polusú gyertyákkal,sőt még a fogyasztást is úgy vettem észre,hogy 1-2 literrel talán kevesebbet eszik. :)
2013. márc. 4. 09:59
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!