Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Volkswagen golf 4 1.9 tdi...

Volkswagen golf 4 1.9 tdi motorját hogyan tuningolnátok fel 400. 000ft-ból?

Figyelt kérdés

Van egy 2001-es golfom, a fogyasztása 4,5 liter körül van városban!

Fékek nagyobbak, futómű felújítva, minden jó! Az erején szeretnék változtatni!

Van egy szerelő ismerősöm, aki megcsinálná nagyon olcsón, tehát csak alkatrészeket kell beszereznem!

Miket vegyek bele?

Fogyasztása ne menjen 8 fölé!

Jelenleg 110 le, és olyan 170-200 ra szeretném tenni!

Turbó, lefúvók... Mit ajánlanátok?

Hol tudom ezeket megvenni és pontosan milyen kéne bele?

Mire kell figyelnem?

Köszi!

2013. febr. 27. 20:22
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
Miután gondolom nem bevásárláshoz kell a 170-200 lóerő, ha taposod neki, nem figyelsz oda minden kis részletre, kipörgeted 5-6-7 ezerig a motort. Ez ugye a dízelnek messze nem tesz jót. Hengerfejes lehet, dugattyú "beéghet", rossz esetben a vezérlés (ékszíj ugyebár) könnyen elszakad, a motor "robban" => kuka az egész.
2013. febr. 27. 20:55
 12/22 anonim ***** válasza:
ez egy bringa..figyelj picit van ez a kocsid ami már öreg akárki akármit mond szerintem egy 5 éves kocsi már öreg de most ez nem téma,felakarod pöckölni de lovéd nincs..ill van de karcsú vagy..nem éri meg költeni rá ha megpiszkálod ebben az országban az első osztályú kifogástalan príma utakon 50,70,90,110,130km/h a sebességhatár a porsche 911 es 650 le kocsira is mint egy 18 éves suzukira..nem lenne biztonságos
2013. febr. 27. 20:55
 13/22 szántóvető ***** válasza:

ennek a linknek örülni fogsz,ugyanilyen motor van a tiédben is :)

[link]

2013. febr. 27. 21:18
 14/22 anonim ***** válasza:
Egy kovácsolt dugattyú+hajtókar kombó, ami bírná a terhelést, minimum 100 000 Forint. Neked kell 4. Aztán kell valaki, aki beépíti, meg egy turbó, azt is aki beépíti, aki tervez egy vezérlőszoftvert az ECU-hoz, nagyobb befecskendezők, mert a gyári nem tudna elég gázolajat szolgáltatni a megnövekedett igénybevételhez, és máris minimum 800 000-nél vagy. Utána jöhetne a hosszabb váltó, mert hamar leforogná a gyári relatíve rövid áttételekt, ami megint csak minimum 200 000 Forint, aztán erősebb kuplung, mert gondolom nem akarod leégetni a gyárit, az is minimum egy 100as. És akkor zárásnak jöhetne a szopás, mert ha valami működik jól, és hozzányúlsz, az biztos, hogy apró hibát is hordoz magával. Apró gondjaid lennének vele. Egy sport autó lenne alkalmi használatra, nem munkaeszköz.
2013. febr. 27. 22:00
 15/22 anonim ***** válasza:
4,5 liter városban? Muhaha :)
2013. febr. 28. 11:24
 16/22 anonim ***** válasza:

Az autóban lévő alkatrészek, szerkezetek túl vannak méretezve. Szóval a te autódban is van némi "tartalék".

Mivel kevés összeg áll rendelkezésedre ez esetben érdemes csak ezt a lehetőséget kihasználni. Figyelembe véve a pénztárcádat és a gépjárművedet én ezt a opciót ajánlom. A turbó nyomásának a megnövelése + új kipufogó + új légszűrő és a legfontosabb az ECU átírása már jelentős teljesítmény növekedést eredményez. De egy nagyobb üzemanyag szivattyú sem árt. Így 25-30 le elérhető ami még nem terheli meg annyira a kuplungot és a váltót sem. De azt tudd, hogy a lóerő és a élettartam fordítottan arányos + még az üzemanyag fogyasztás is.

2013. febr. 28. 17:01
 17/22 anonim válasza:
Nekem van egy 1.9 tdi felhuzva kb. 160-170 lóerőre.( 232 volt, de szétrepedt a blokk :D ) S nem tudok megeteni vele 7 litert. Nyugisan bemegy 5 alá is! Azt sem tudom alátámasztani, hogy tönkre megy, habár elég sok mindent kell átépiteni. Én Hollandiába járok vele, utazóba 160-nál eszik 5.8-6.2 között. Mondjuk az enyém 2-es Golf s minden mechanikus! :)
2013. jún. 3. 20:37
 18/22 anonim ***** válasza:
Igen, és 900 kilós az autó.
2013. jún. 4. 16:12
 19/22 A kérdező kommentje:

De mit kell vennem bele, hogy legyen 140 le?

Annyi elég lenne nekem!

2013. jún. 4. 20:57
 20/22 anonim válasza:
Chiptuning ;)
2013. szept. 30. 21:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!