Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Autópályán ha 150-160km/h val...

Autópályán ha 150-160km/h val megyek megbüntetnek már? Ha igen mennyire? és mennyinél mérnek már be?

Figyelt kérdés

2013. febr. 23. 19:55
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
75%

[link]

a kalkulátor szerint 150 nél nincs büntetés ,mert ugye pályán 130al lehet menni , de ha 151km/h val lekapnak akkor az 30000FT + 4 ponttal jutalmaznak

2013. febr. 23. 20:25
 2/13 anonim ***** válasza:
57%
145-re lődd be a tempomatot.
2013. febr. 23. 20:37
 3/13 anonim ***** válasza:
37%

Látom az előbb kimoderálták a kérdésem, akkor felteszem másképp:

"de ha 151km/h val lekapnak akkor az 30000FT + 4 ponttal jutalmaznak"

Kit jutalmaznak 4 büntiponttal? Közigazgatási bírság esetén az üzemben tartó automatikusan kapja a csekket, ilyenkor a hatóság nem tudja/nem is érdekli ki vezet. Ha történik fellebbezés az üzembentartó felől, akkor küld ki a rendőrség adatbekérő lapot, amin már fel lehet tüntetni, hogy ki vezette a járművet és akkor az kaphatná a 4 pontot, de a legkisebb büntetésű sebességtúllépésnél nem tartom valószínűnek, hogy pontot osztanának ( legalább is én még sem a 30 000-res, sem a 60 000-res csekk mellé nem kaptam pontot).

Kérhetnénk valami forrásmegjelölést, ahhoz a +4 pontos információhoz?

2013. febr. 23. 22:07
 4/13 anonim ***** válasza:
78%
Én úgy tudom, ha kiintenek, akkor már 134-től büntethetnek (helyszínbírság).
2013. febr. 23. 23:21
 5/13 anonim ***** válasza:
37%

Utolsó!

Rosszul tudod, mert az még bőven a hibahatáron belül van.

150-től megy a bünti.

Az előbb írták, hogy állítsad be 145-re a tempomatot.

Én is ezt teszem évek óta, és nem jött még soha büntetés.

2013. febr. 23. 23:31
 6/13 anonim ***** válasza:
75%
A helyszínbírság megszűnt? Korábban annál a +4 km volt a hibatűrés a fotózó barátom szerint. Nem ezért a barátom!!! Na majd megkérdezem tőle. Jogszabályt keresem, de most csak a köziget találom.
2013. febr. 23. 23:38
 7/13 anonim ***** válasza:
22%
"a kalkulátor szerint " így kezdődik a mondat !!!!! ez a valóvilágban tényleg úgy néz ki ,hogy csak pénzbírságot kapsz pontot nem, mert ha mindenki kapná a pontokat is akkor elég sokan mennének újra vizsgázni mert azért is pont jár ha pl ha telefonálsz 3 pont , nincs bekapcsolva az öved az is 3 ,irányjelzés szabályainak megszegése 3 szóval ha osztogatnák akkor elég hamar összegyűlnének azok a fránya pontok
2013. febr. 23. 23:41
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

"Utolsó!

Rosszul tudod, mert az még bőven a hibahatáron belül van.

150-től megy a bünti.

"

Pedig jól írta, ha ilyenkor leint a rendőr ( mondjuk autópályán nem sűrűn..) akkor 130-as limitnél 134-től 150-ig helyszíni bírságot szabhat ki 5-30 000 forintig.

Jelent esetben a fényképes közigazgatási bírság tényleg csak 151km/h-tól él.

Elég sok ellenőrzésnél látni olyat, amikor trafiznak, majd utána pár száz méterrel a rendőrök várják szeretettel a közigazgatási bírságot még nem elérő "gyorshajtókat". A legjobban az M0-son vannak erre ráállva, a külföldiek miatt, akiknek nem tudnak közigbírságos csekket küldeni. Egyik hídról/felüljáróról trafiznak, lent meg van két-három motoros rendőr/ "elfogó autó", az kiveszi a delikvenst, és már 2012. január 1-től helyszínen megbüntetik őket, majd a büntetés befizetéséig visszatartják az okmányaikat - így elkerülhető, hogy elveszi a csekket és röhögve széttépi. Az ilyen mókában részt vevő rendőröknél már van terminál, helyben lehet leróni a büntit bankkártyával :)

2013. febr. 24. 00:30
 9/13 anonim ***** válasza:
67%
Én állandóan 150 - re teszem a tempomatot. Soha nem küldtek semmit még, pedig nemegyszer lassítás nélkül elmentem mérőkocsi mellett, volt, hogy véletlenül, volt, hogy direkt, lássam, lesz - e belőle valami. Nem lett. De ha megállítanak, így is meg tudnak büntetni, tehát azért jó figyelni.
2013. febr. 24. 08:15
 10/13 anonim ***** válasza:
19%
ha voltál autosiskolába :) akkor tudnád a kreszt !
2013. febr. 24. 08:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!