Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Az 1980 utáni EZT-ken volt...

Az 1980 utáni EZT-ken volt valami változtatás ami miatt valamelyikek jobbak lehetnek?

Figyelt kérdés

Már régóta megfordult a fejembe, hogy a simsonomat nagyobb motorra kellene cserélnem. Úgy döntöttem, hogy ETZ 125öst fogok venni, mivel sokkal több pénzt nem szeretnék rááldozni a dologra így csak ez jöhet szóba, kevéssel többért csak idősebb motort kapnék azzal meg ugye nem járok jobban ha majd pl. javítani kell.

Érdeklődnék tőletek, hogy az 1980 utáni EZT-ken volt valami változtatás ami miatt valamelyikek jobbak lehetnek? Gondolok itt gyujtásra mint pl. a simson, hogy tirisztorosak jobbak.

Csak a könnyített A1-et fogom letenni így nagyobb nem jöhet szóba..

Köszönöm ha tudtok valami okos tanáccsal szolgálni.

2013. febr. 20. 17:36
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
A végük tirisztoros gyújtásúak voltak
2013. febr. 20. 17:40
 2/14 anonim ***** válasza:

Annyit még hogy 1984 től 90 ig gyártották.

Azt tudom hogy még a 87 esek még megszakítósak, 88 asak ? , a 89 esek már tirisztorosak

2013. febr. 20. 17:42
 3/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Tehát náluk is volt ez a változtatás. És a megszakítósokkal több gond volt vagy ha valaki normálisat vett beléük akkor jók azok is?
2013. febr. 20. 17:59
 4/14 anonim ***** válasza:

Te kérdezted meg a forumon is?

Mellesleg én is pont olyan helyzetben vagyok mint te, én is akarok egy 125-öst

2013. febr. 20. 18:55
 5/14 A kérdező kommentje:
Igen én voltam. Neked milyen jogsid van?
2013. febr. 20. 19:04
 6/14 anonim ***** válasza:

Csak B jogsi és én is a b125-öt akarom megcsinálni majd.

Én a motorra max 100 ezret szánnék de nehéz jót kifogni ami nincs is messze. Már 1 hónapja nézegetem őket

(mondjuk nem lét kérdése és ezért várok csak lehet hogy sokat kell egy jó vételhez :()

2013. febr. 20. 20:52
 7/14 A kérdező kommentje:
Hát igen, aztán a blokkba még így se láthatunk bele. Viszont talán egy ETZ.vel nem faragunk rá annyira még ha csinálni is kell vele valamit. Az ország mely részéről vagy?
2013. febr. 20. 21:25
 8/14 anonim ***** válasza:

Én szolnok környékéről. Téged ahogy láttalak Vas megyéből vagy.

De azt én is meg mások is ajánlották nekem hogy ha lehet kevés km est vegyél ami lehetőleg nem volt még bontva. Személy szerint én is a tirisztorost szeretnék de ha kifognék egy jót és megszakítós lenne nem zavarna. Most is van megszakítós motorom és nincs bajom vele (igaz keveset megyek velük). De csak gondozásmentes a tirisztoros gyuszi :)

2013. febr. 20. 21:30
 9/14 anonim ***** válasza:

Mellesleg én mindennap nézegetem őket csak pont a 125-ösböl gyártottak keveset :(

Ilyenkor szidkozodok hogy egy 150 es motort miért nem lehet A1 es jogsival vezetni (régen 98 előtti A1 gyel lehetett)

Mert akkor jó lenne a 150 etz is amiből joval több van

2013. febr. 20. 21:33
 10/14 A kérdező kommentje:
Jaja, országos szinten van talán 7-8 jobb állapotu. Mondjuk a bontatlant szerintem el lehet felejteni, ezek több mint húsz éves motorok...
2013. febr. 20. 22:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!