Simson s51-n miért vagy mitől éghet ki egy biztosíték?
Pl: lehet atól is hogy a feszültségszabályzóm 6V-os és 12v-s akksit rákötök ?
vagy valami vezetéktől ?
Miért kötöl rá 12v-os aksit? Ha menet közben van rajta az aksit is kinyírod.
Biztosíték lehet ezt nem bírja.
De az is lehet hogy szimplán csak zárlatos valahol.
az akksira rátettem a testet és a pozitiv sarunál már szikrázott ahogy hozzáérintettem az akksihoz. ez mitől van ? és most jelenleg 6voltos a fesszabályzóm lehet hogy attól ?
Mert ha lehuzom a fesszabályzó vezetékét a biztosíték-ról akkor nem szikrázik semmi :D
A töltőtekercs 12v-os?
Az is lehet hogy a fesz szabályzó nem bírta a dolgot(amin nem csodálkoznék) megsült és zárlatos.
De ha így használtad akkor ne csodálkozz az ilyesmiken...
Ha az egész rendszer 12v-os akkor vegyél egy 12v-os fesz szabályzót rá, aztán akkor nem lesz gond.
Ha meg 6v-os a rendszer akkor tegyél bele 6v-os aksit és cseréld ki a fesz szabályzót.
A töltőtekercs 12Voltos.
12Voltos a rendszer, de korábban csak az index volt 6voltos (de már az is 12Voltos, egyedül csak a fesszabályzó 6Voltos) a fesszabályzó az 6Voltos 1 tekercses.
Akkor a fesszabályzó a bünős ? vagy valami vezeték ? de ha eddig így jártam vele akkor miért nem szikrázott amikor hozzáérintettem a sarut ?
Mint már írtam lehet hogy eddig bírt a a fesz szabályzó.
DE szerezz egy multimétert aztán mérj rá a fesz szabályzóra is meg a vezetékekre is. Az a tuti. Aztán ha a szabályzóval volt gond akkor tegyél bele megfelelőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!