Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Pár óra és vizsgázom. Ha...

Pár óra és vizsgázom. Ha parkolásnál, vagy parkolás utáni kiállásnál ha néhány mp-ig feltartom a forgalmat, az is bukást jelent?

Figyelt kérdés
Mert azt tudom hogy ha feltartjuk a forgalmat, az bukás, ezt el is mondta az oktatóm. De nem tudom h ez is bukási oknak számít?:)
2013. febr. 13. 05:02
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Maximum parkolásnál, szűk utcában tartanád fel a forgalmat, amíg be nem állsz a parkolóhelyre rendesen (főleg ha tolatsz). Kiállásnál pedig addig úgyse jöhetsz ki a parkolóból, amíg valaki el nem enged, vagy nincs forgalom. Amúgy ezek nem kéne, hogy számítsanak. A kreszben is benne van, hogy indokolt esetben a forgalmat feltartani, akadályozni lehet, csak VESZÉLYEZTETNI nem. Márpedig ha parkolni akarsz (pláne szűkebb utcában), nem számít, ha feltartod a forgalmat, amíg beállsz. Máshogy nem lehet csinálni...
2013. febr. 13. 06:07
 2/4 anonim ***** válasza:
A lényeg elhangzott: indokolt esetben feltarthatod a forgalmat, ebbe a parkolás és kiállás is beleszámít. Ha nem bénázol 1 percig, nem lesz gond.
2013. febr. 13. 07:34
 3/4 anonim ***** válasza:
Lehet hogy indokolt esetben feltarthatod, de ki dönti el hogy mi az indokolt eset? Mikor én vizsgáztam, valami merőleges parkolás volt hátra, nem jött semmi, de nem sikerült elsőre a manőver, és korrigálnom kellett, és ott is termett egy biciklis, akinek várnia kellett egy picit. Nem kaptam hibapontot, de a vbiztos szóvá tette. De az a lényeg hogy átengedett.☺
2013. febr. 13. 08:18
 4/4 anonim ***** válasza:

Első vagyok. Én speciel sose voltam ideges, ha előttem valaki "nehezebben" tudott csak jól parkolni és feltartott. Amúgy meg saját véleményem (nem a kreszé), hogy a parkolási műveletnél a korrigálás nem szégyen. Gondoljatok bele egy parkolóházban milyen, ahol épp elférsz a kocsival a másik mellett... Inkább 3x kiállok és beállok jól, semmint rámnyissák az ajtót, vagy véletlenül pont fordítva. Persze ott nincs "forgalom", igaz.

Szóval Kérdező: tippem párhuzamos parkolásnál, ha az autó épp befér (+/- 1 méter két parkoló autó között) akkor csakis tolatva állj be, a kormányozhatóság miatt. Amúgy meg ne parázz, csináld azt, amit az oktatód tanított és átmész.

2013. febr. 13. 18:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!