Kicsi Corsa 18-20 literes fogyasztással?
Figyelt kérdés
Van egy 1.4-es B corsám X14SZ motorkóddal.Eléggé összetett a problémám, kezdem ott, hogy először elkezdett csattogni a motor ami hidro tőkére utalt, olaj csere után sem szűnt meg.Közben az ac pumpám is behalt.Elvittem szerelőhöz ahol ki lettek cserélve a hidro tőkék illetve a szelephimba mert közben látszott el van kopva.Úgy gondoltam ehhez a művelethez le kell szedni a vezérlést hát itt az ideje cseréljük le azt is.Ez készen is lett csattogás megszűnt , ac pumpát szétszedtem azt hittem jó is lett de kiderült az is cserére szorul így hát azt is kapott egy újat.Közben használtam az autót de míg az ac-t kicseréltem volna láttam gyorsabban esik az üzemanyag szint mint a fordulatszám, arra gyanakodtam rosszul lett visszatéve az üzemanyag szint jelző.Mivel az ac cseréjekor láttam nem a szintjelző okozza a hibát beszéltem a szerelővel , hogy a fogyasztásom kb 15-18 literre emelkedett.Újra elvittem hozzá kiolvasta a hibakódot és a lambda szondát írta hibakódnak.Kiolvasta kitörölte de a fogyasztás csak nem csökkent, ekkor észre vettem szereléskor elszakadt a vezetéke a szondának.Megjavítottam, újra szerelő, kiolvasás-törlés.Értékek jók, elvileg ok a szerelő szerint elviszem, és ekkor meglepődve tapasztalom a kocsi feketén füstöl és már szokása szerint jobban eszi az üzemanyagot mint éhes tehén a füvet.Vissza szerelő újra mérések, és szokás szerint minden érték jó, de a fogysztás drasztikus , láthatóan ömlik az üzemanyag az injektorba.Szenzorok lehúzgálva , reagál mindenre így elvileg azok jók, vakuum csövek a helyükön, lehúzogatva jónak tűnnek.És itt jönne a kérdés:vajon mi lehet még a hiba?2013. febr. 10. 13:54
1/1 anonim válasza:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!