1960-as Mustang GT500E Eleanor/? /
Tatán ennél a cégnél foglalkoznak főleg Mustang restaurálással. Ismerem őket,láttam a munkáikat is.
Ők csináltak meg egy amerikából behozott Eleanort is,ami nem replika.. :)
Igaz, Mustang 1964-től (talán '64 májusától) van. Gyártani nem gyártanak, csak hasonlókat. Viszont felújítással sokan foglalkoznak.
Viszont nekem (mint a veteránokat kedvelő embernek) tele van a hócipőm az "Eleanor" mániával...
Főleg ha valaki azt mondja, hogy "nem replika" - mi más lehetne, ha az eredeti egy filmes kellékautó?
Sőt, az eredeti (1974-ben forgatott) Gone In Sixty Seconds-ban egy 1973-as autó kódneve volt (ráadásul a filmben szereplő autók 1971-esek voltak, 351-es Cleveland motorral voltak szerelve, távoli közük sem volt a Mach 1 verzióhoz).
Csak a Nicholas Cage-féle (2000-ben készült) filmben csinálták meg több sima '67-es Fastback-et felcsicsázva. De nem ám eredeti GT500-at, mert az drága lett volna. Nem beszélve arról, hogy a Shelby-féle GT500 sokkal szebb eredeti állapotában, mint azzal az idétlen műanyag filmbeli lökhárítóval meg a fényszóró mellé beerőltetett apró lámpával. És értékesebb is.
Szóval én örülnék ha megállna az átépítési mánia - elég elcsúfított Mustangot láttam már. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!