Kell papír ahhoz hogy én a személyautómra tehessek
(tetessek) egy kisebbfajta gallytörőt?
Ha nincs gyári helye nem teheted fel,egyébként szerintem a műbizonylatod említette.. De ha rám hallgatsz semmi ilyet nem raksz a kocsira.
2013. febr. 4. 19:17
Nem tehetsz rá 2006. január 1-től. Az Európai Unió területén tilos a használata.
Pontosabban egy előzetes engedélyezési eljáráson és vizsgálaton kell átmenniük, egy elég nyomatékos indoklással, hogy miért is van szükség rá.
Nálunk, ahol még egy olyan izzó miatt is kötözködnek vizsgán, amin nincs "E" jelzés, bár a teljesítménye, fényereje megfelel a szabványnak, esélye sincs engedélyeztetni.
[link]
[link]
2013. febr. 4. 19:39
Igen, kell hozzá papír. És akármilyet nem tehetsz rá. És miért akarsz rá gallytörőt? Talán terepen használod? Mert akkor van értelme. Az utcai terepjárókon lévő gallytörők nem olyan "kemények", mint amilyennek tűnnek, inkább csak díszek.Pont azért, hogy ha baleset történik, legyen esélye a másik félnek is...
2013. febr. 4. 19:44
Pont azért nem engedik,mert gyalogosgázoláskor a gyalogosnak (már ha nem hal bele)sokkal súlyosabb sérülést okoz mintha nem lenne fent. Lehet (statisztika) ha "ránittölődik" a motorháztetőre enyhébb sérüléssel megússza. Most itt ne 90 hanem mondjuk 30 km-es sebességre gondoljunk..
2013. febr. 4. 20:50
5/11 A kérdező kommentje:
először is csak egy sima 4 ajtós e36-ról lenne szó mer már a 3. lökhárítót tettem rá bizonyos autó megtolások miatt és már unom, amúgy ilyen amerikai rendőrautó feeling re gondoltam
6/11 A kérdező kommentje:
és köszönöm a válaszokat sokat segítenek(tettek) ;)
3-as vagyok. Szerintem arra nem tehetsz semmilyet, mert gyárilag nincs helye a gallytörőnek, és arra nem kapnál engedélyt. És nem értem ezt a "bizonyos autók megtolása" dolgot. Vagy vezess nyugodtabban, vagy tanulj meg vezetni, esetleg vegyél kisebb autót.
2013. febr. 5. 11:26
8/11 A kérdező kommentje:
kár hogy arra nem kapnék engedélyt pedig jó vólna mer az a sok tötymörgő vénség meg a friss jogsis suzukisok szét tépik az idegeimet mind1 azért köszönöm
Akkor szedj nyugtatót, és ne ülj autóba. Én Suzukis kismama vagyok, és a kedvedért sem fogok veszélyesen vezetni!!!
Ja, és indulj el időben, akkor nem kell rohannod. A tötymörgőket pedig meg tudja előzni egy jó sofőr úgy, hogy nem veszélyeztet ezzel senkit, és pláne nem löki fel. Én simán feljelentenélek, ha nekem jönnél a gallytörős bömösöddel, és még a férjemtől is megkapnád a magadét!
2013. febr. 5. 16:29
10/11 A kérdező kommentje:
az igen!!! megpróbálok tenni ellene!!! :)
Kapcsolódó kérdések: